Gruppa «Det runde bord» opptrådte første gang som oppvarmingsband i Herøy skoles aula i forbindelse med konserten «Johnny Cash Roadshow» under Herøydagan i 2018. Dette er en gjeng som opptrer i mange ulike sammenhenger. Kristin Markås Mellingen og Cecilie Skagen er dyktige sangere som mange har fått oppleve på ulike arenaer.

I tillegg til Kristin og Cecilie består bandet av Johnny Birger Hanssen, Bjørn Pedersen og Roger Nyland på gitarer og mandolin. Trommer/perkusjon trakteres av Harald Storholm, mens det er Svein Lundestad som skal spille bass.

I fjor holdt gruppa julekonsert i Herøy skoles aula, men i år flyttes konsertene inn i Herøy kirke og Nordvik kirke på Dønna.

- Under årets konserter vil det bli et gjenhør med noen av sangene fra fjorårets konsert i tillegg til en del nye låter, forteller gruppa i en pressemelding.

På grunn av smittevernbegrensninger i forbindelse med koronapandemien, med maksimalt 50 deltakere på hver konsert, legges det opp til to konserter på hvert sted. Det blir derfor trygg og god avstand mellom folk i kirkene med 3-4 plasser på annenhver benk.