Det var Roger Lorentzen fra Dønna som tok initiativ til å starte bandet Harabaill. Sammen med kompiser hadde de eget band på 90-tallet, og etter å ha odd borte for så i 2016 flyttet tilbake til Dønna, ønsket han en reunion når han skulle feire egen 40-årsdag.

– Det viste seg å ikke være så enkelt med en vokalist i Ålesund. Men Roger hadde lyst til å drive bandet videre, og da ble det valgt å starte ett nytt band som da ble Harabaill, forteller Vegar Myrstad som nå er vokalist i bandet.

Egne låter

Harabaill begynte som et coverband, men Myrstad var glad i å skrive tekster. Gutta i bandet likte låtene, og bandet fikk også gode tilbakemeldinger på liveopptredener.

– Så vi fortsatte med egne låter, og fikk flere og flere gode tilbakemeldinger. Og da ble det også sånn at vi hadde mest lyst til å spille inn våre egne låter. Tanken kom også om eget album, og da ønsket vi selvsagt eget materiale.

Målet er å gi ut egen plate om ikke altfor lenge. Men først skal singelen slippes. Det skjer på fredag. Gutta i bandet som står bak singelen er Vegar Myrstad (vokalist), Roger Lorentzen (bass), Roger Karlsen (gitar, mandolin og diverse strengeinstrumenter), Knut Børge Edvardsen (gitar) og Jan Kristian Pedersen (trommer).

– Vi har veldig mye ferdig på plata allerede, og den vil slippes i løpet av året. Vår første singel slippes på fredag. Den har fått tittelen «Vi står hain a».

Protestvise

Låten ble skrevet for 2-3 år siden og ble skrevet litt i protest om hvor vanskelig det er å bo på ute i distriktene der samferdsel, sykehus og andre tilbud forsvinner unna for unna.

– Den er en lystig lettlivet protestvise der tanken bak er frustrasjonen over å bo på verdens fineste sted, men samtidig ikke få de samme mulighetene som de som bor sørpå. Vi mister samferdsel, sykehus og andre ting alle tar for gitt. Det er en kamp helt tiden. Samtidig kunne sangen også vært skrevet om koronasituasjonen, smiler han.

Nå satser de fem gutta på at Harabaill skal få en god mottakelse av folket.

– Nå omstiller vi oss til å gå fra opptredener som coverband på puber, til å fokusere på våre egne låter som passer bedre til festivaler og eventer. Vi håper singelen og plata skal bli godt mottatt, for vi har brukt mye tid og penger. Det er dyrt å spille inn plate, men vi bestemte oss for å peise på, smiler vokalist i Harabaill, Vegar Myrstad.