Låten heter "Førr at du e den du e" ble sluppet fredag og kan høres via denne lenken.

Vokalist i Hjertebank, Svein Ove Pettersen, sier at selv om det er Jarl Åge som feirer bursdag, er det han låten er skrevet til.

– Jeg, Jarl og Andreas (Vang Olsen) har skrevet sanger i forbindelse med hverandres bursdager. Låten som slippes nå ble egentlig skrevet til 45-årsdagen min, som nå er blitt noen år siden. Så var det en veldig fin sang, og fant ut vi skulle spille den inn.

Det gjorde bandet hos Fred Endresen i Studio-Nord i Mosjøen.

– Låten handler litt om å ikke være redd for å leve. Man har bare én sjanse her på kloden. Da må man gripe sjansen, tørre og elske noen, og vise at man setter pris på dem.

– Det er litt i tiden også, med julen rett rundt hjørnet, sier han.

Begge kompisene har visst om hverandre helt siden de spilte fotball mot hverandre på barneskolen: Svein Ove for Herøy og Jarl Åge for Dønna. Men det var ikke før i voksen alder, på 90-tallet, at de fant sammen gjennom musikken. Deretter har det blitt et tett musikalsk samarbeid i to tiår.

– Jarl Åge er en varm person, veldig iherdig og med masse humør. Vi bruker å diskutere heftig, men vi blir bestandig venner igjen. Det går på musikalske meninger. Men hele bandet er en fin gjeng som utfyller hverandre godt, sier Pettersen.

Han sier også at Hjertebank kommer til å slippe flere singler fremover, og at tiden der man spilte inn en hel plate med låter er så godt som forbi.

Julebordssesongen er allerede godt igang, og bandet er såvidt kommet hjem fra en spillejobb i Oslo. Men fremover blir det kun opptredener på hjemmemarkedet.

– Det er fullbooket fremover. Det er også litt godt å spille på hjemlige trakter. Når man har voksne barn som kommer hjem på juleferie, så kan man ikke drive å vase nede i Oslo, flirer han.