– Vi håpte på 150, mens så kom det 750 stykker, forteller Annie Jenssen, Bente Aasen og Anne-Katrine Herigstad. Sammen med Anne-Marte Svendsen og Eline Bergquist arrangerer de førjulsarrangement på Breimo stall og besøksgård.

Faktisk var pågangen så stor i fjor at det holdt på å bli kaos i det folk skulle parkere. Og heller ikke lovens menn hadde forutsett pågangen.

– Politiet forsøkte å holde promillekontroll borti her på morgenen, men de måtte gi opp ganske fort, humrer Jenssen.

I år arrangeres derimot Jul på landet på søndag fra 11-15, og ikke på lørdag. Dette etter ønske fra handelsstanden i Sandnessjøen, som syns det ble litt lite folk i sentrum i fjor. Det er også helt gratis å komme på besøk på gården.

– Det var så mange positive tilbakemeldinger. Det er fantastisk å være arrangør når folk blir så glade. For oss er det kanskje dagligdags med dyr, men for andre folk er det nok viktig å få se hva vi driver med.

I år har gårdeier Terje Navjord pusset opp den gamle fjøset slik at man får plass til flere mennesker under tak.

I tillegg kommer nissen på overraskelsesbesøk, flere hester er hentet inn til ridning, Arnt Fredrik Hansen drar fram julegitaren, hest og kjerre kommer, 20 utstillere skal vise fram lokale produkter og det blir mulighet for å hilse på dyrene på gården.

– Det passer fint å arrangere dette på en besøksgård, der det er tilrettelagt for besøk. På en vanlig gård i dag er det mye å ta hensyn til, sier damene som selv driver gård i nærområdet.

Nå håper de på litt julesnø natt til søndag. I fjor kom det nemlig noen centimeter på bakken natt til arrangementet, og skapte en herlig juleramme på Breimo.

– Vi må takke alle som har bidratt med stort og smått. Dette drives på ren frivillighet, og vi er veldig takknemlige for hjelpen vi har fått.

Les også: Se bildene fra fjorårets "jul på landet

Les også: - Det var viktig for oss at alle skal få denne juleopplevelsen, uten at det nødvendigvis skal koste så mye penger