Det er leder for Leirfjord IL Turn, Stine Mjåvatn Jakobsen, som har sendt en forespørsel til kommunen der hun informerer om kollisjonen mellom arrangementene.

«Dette er det vi trener mot hele sesongen, altså sesongens happening hvor alle lag i kretsen møtes og har oppvisning. Dette blir vårt andreturnstevne hvor de fleste vil motta sin første medalje (utdeles annethvert stevne man deltar på). Vi har i overkant av 90 barn med i turngruppa. Turnstevnet er samme helg som Indianerfestivalen. Hvordan kan vi håndtere dette med at det er en obligatorisk skoledag? Må hver enkelt søke om fri eller kan vi gjøre det samlet?» står det i brevet til kommunen.

I skoleruten for 2020 står det at det er obligatorisk skoledag lørdag 6. juni i forbindelse med festivalen. Den ekstra skoledagen kompenseres med fridag 19. juni.

Folkehelse- og kulturkoordinator i Leirfjord, Hege Igeland, sier til iSandnessjøen at kommunen er klar over problemstillingen og at de ser på forskjellige løsninger.

– Vi jobber med saken slik at vi får en løsning som vi håper er god for begge parter, sier hun og legger til at det er uheldig om ikke barna får vært med på festivalen.