– Det var ikke med lett hjerte at jeg sa opp denne jobben. Leirfjord er en veldig god arbeidsgiver. Det er utrolig dyktige fagfolk i virksomheten jeg har vært leder for, sier Ingrid Bjørnli.

– Jeg fikk så mange fine meldinger fra ansatte her da jeg sa opp, at jeg ble helt rørt. Jeg opplever at mange synes det var synd at det ble sånn, og det gjør jeg jo på en måte selv, også.

Hun hadde vært kort tid i sin nye stilling da en uventet forespørsel kom. I utgangspunktet var hun ikke interessert, nettopp på grunn av den korte fartstida i Leirfjord. En samtale med hennes framtidige arbeidsgiver skulle endre dette.

– Jeg fikk større forståelse for det viktige arbeidet som gjøres, og kom til at dette var en mulighet som er helt unik, og som jeg ikke får igjen. Jeg måtte takke ja, forteller Bjørnli.

Når hun nå forlater Leirfjord, går hun til stillingen som daglig leder i stiftelsen Nok. Nordland – tidligere SMISO. Organisasjonen er et tverrfaglig, gratis og lavterskel hjelpetilbud til alle personer som har vært utsatt for seksuelle overgrep og deres pårørende.

– Trengs fortsatt mye jobb

– Jeg har sjekket statistikker, og det er faktisk sånn at én av tre damer og én av ti menn opplever overgrep. Det jobbes jo mot en visjon om null overgrep, og her trengs det fortsatt mye jobb, sier Bjørnli.

Jeg fikk så mange fine meldinger fra ansatte her da jeg sa opp, at jeg ble helt rørt.

Med kollegaer i Mosjøen, Nesna og Bodø, samt nedslagsfelt i hele fylket, blir det en del reising på tobarnsmora som er bosatt i Mosjøen.

– Hva vil det bety for deg å bytte ut pendling med reising i hele Nordland?

– Litt reising vil det bli, da jeg skal være leder for hele fylket. Det tror jeg kommer til å gå helt fint. Heldigvis finnes det også gode digitale verktøy, slik at en kan variere det å ha fysiske møter og møter på for eksempel Teams.

– Pendlinga har forresten vært uproblematisk for meg, veien mellom Leirfjord og Mosjøen er jo kjempefin. Folk fra Mosjøen må ikke være redde for å søke på stillinga her, sier hun med et smil.

Framover håper hun å kunne samarbeide med Leirfjord gjennom sin nye jobb.

– Jeg ønsker å få til et godt samarbeid med alle kommunene i Nordland – deriblant Leirfjord. Jeg tror at NOK Nordland kan være med på å avlaste kommunene gjennom godt informasjonsarbeid, opplæring og ivaretakelse og oppfølging av utsatte gjennom lavterskeltilbud.

Fakta om Nok. Nordland

  • Nok. Nordland er en del av den nasjonale paraplyorganisasjonen Nok.-sentrene.
  • Et tverrfaglig, gratis og lavterskel hjelpetilbud til utsatte for seksuelle overgrep og deres pårørende.
  • Tidligere het stiftelsen SMISO.
  • Stiftelsen kan også veilede skoleklasser, lærere, helsepersonell og øvrige fagpersoner i spørsmål som omhandler seksuelle overgrep.
  • Du kan være anonym og Nok. Nordland har taushetsplikt. Du kan også få tilrettelegging, tolk eller andre tilpassede tilbud.

Kilde: www.noknordland.no

Bred erfaring

Bjørnli fikk sin første lederstilling da hun bare var 26 år gammel. Siden den gang, har hun ikke sett seg tilbake.

– Min første lederjobb var i Frisk 3 i Mosjøen. Etter det, har jeg vært enhetsleder for institusjonstjenester i Hattfjelldal, og for hjemmetjenesten i sone nord i Vefsn.

– Du har rukket mye i en alder av 35?

Ingrid ler litt.

– Ja, og det tror jeg handler om at jeg synes det er veldig gøy å jobbe med organisasjonsutvikling og ledelse, forteller hun.

Ulike videreutdanninger, primært innen ledelse, har vært viktig for Bjørnli gjennom yrkeslivet. For tiden nærmer hun seg slutten på en mastergrad innen interessefeltet.

– Nå blir det masterskriving til neste år, og så er jeg forhåpentlig ferdig, ler den vitebegjærlige 35-åringen.

Bjørnli legger bak seg et halvt års erfaring fra Leirfjord når hun ved årsskiftet bytter jobb.

– Det er en del ting vi må få ferdigstilt før jeg slutter – spesielt knyttet til overordnet planarbeid, forteller hun.

Noe av det hun er mest opptatt av akkurat nå, er å bidra til at prosessen med bosetting av nye flyktninger går smidig.

– Kommunen bosetter totalt 70 flyktninger i år, og nå er vi i innspurten før jul, og flyktningene må få bolig og bli tatt imot på legekontor, helsestasjon, voksenopplæring, barnehage og skole før juleferien, sier hun.

– Beklagelig

– Det er selvfølgelig beklagelig at Ingrid forlater oss. Samtidig er det jo forståelig også, og vi ønsker henne lykke til videre i den nye jobben. Nå har vi lyst ut hennes stilling, og håper at vi får en ny virksomhetsleder på plass snart, som kan fortsette jobben Ingrid begynte på. Det sier personalsjef i Leirfjord, Kjersti Toft, til iSandnessjøen.

– Søknadsfristen har ikke gått ut, men vi har fått noen interessante søkere.

Kommunen har ingen midlertidig løsning for å ivareta stillingen i påvente av ny ansatt.

– Alle krefter må slå seg sammen i en overgangsfase til vi får en ny leder på plass. Dette er en spennende virksomhet som er kompleks, og det er viktig at vi får gode fagfolk på plass, avslutter Toft.