– Jeg kan bekrefte at vannet har kommet tilbake og vannproduksjon er på plass. Feilen er rettet opp, men det tar litt tid før hele anlegget fylles opp, så det kan ta litt tid før alt er som normalt igjen, sier avdelingsingeniør på teknisk Asle Skog til Helgelendingen klokken 11.

Han estimerer det til å ta maksimum noen timer til alt er som normalt. På kommunens nettsider oppfordres det til å bruke så lite vann som mulig foreløpig.

Skog forklarer hva som har skjedd.

– Det er sannsynligvis et lynnedslag som har forårsaket feilen. Vi fikk tak i en lokal elektriker som fant feilen og rettet opp. Det er jo litt stress mens det står på, for det er ikke noe artig at alle blir uten vann. Men det gikk greit å jobbe med det, sier Skog.

Han har ikke konkret oversikt over hvor mange husstander som ble uten vann.

– Det er gjerne sånn at det er de husene som ligger øverst som mister vannet først, så forplanter det seg. Jeg tror de fleste på Leland har hatt vann hele veien, sier Skog.

Tidligere: Flere innbyggere fra ulike områder i Leirfjord kommune har i morgentimene meldt om dårlig trykk på vannet eller ikke vann i kranene i det hele tatt. Det er områder som Simsø, Kirkelia, Leines og Nes. Kommunen har meldt på sine nettsider at det ikke produseres vann fra vannforsyningen på Simsøvatnet. Innbyggerne knyttet til den vannforsyningen vil oppleve lavere trykk og bortfall av vann.

– Vi holder på å ta tak i det og teknisk sjef er i gang med å jobbe med det. Foreløpig er det usikkert hvor lang tid det vil ta å ordne det. Jeg har forstått det sånn at det er et aggregat som ikke vil starte. Det vil komme oppdateringer etter hvert, sier Cecilie Brocks på servicetorget i Leirfjord kommune.