Innrømmer at fylket ikke så for seg økningen i ferjetrafikken – Setter inn ekstraruter

FYLKESRÅD: Bent-Joacim Bentzen (Sp) er fylkesråd for transport og infrastruktur.

FYLKESRÅD: Bent-Joacim Bentzen (Sp) er fylkesråd for transport og infrastruktur. Foto:

Fylkesråd for transport, Bent-Joacim Bentzen ble tatt på senga av den heftige sommertrafikken i Nordland, og setter nå inn ekstraferjer.

DEL

Det skriver fylkesråden i et innlegg på Facebook.

– Det er veldig positivt at mange velger å reise på Helgeland i sommer! Jeg skal være ærlig å innrømme at vi ikke hadde ikke sett for oss denne økningen i trafikk i mai/juni, da vi hadde møter med forskjellige aktører for å avklare behovet på sommeren.

iSandnessjøen har tidligere denne våren skrevet om problemene på sambandet Tjøtta – Forvik. Fylkesråden omtalte da ferjestrekket som «det mest komplekse sambandet i Nordland, for ikke å si i Norge», og sa at det var en pågående prosess for å se på utbedringer i samråd med kommunene rundt.

Setter opp to ekstraturer på Tjøtta - Forvik tirsdag: – Kan bli forsinkelser

Nå straksinnfører fylkesråden ekstraturer på sambandet:

Følgende endringer er gjort: På strekningen Tjøtta-Forvik blir det satt opp ekstraturer de dagene behovet oppstår. (...) Vi har ikke ubegrenset antall ferjer tilgjengelig, og situasjonen er forskjellig fra vinter og sommer på Helgeland, men vi gjør det vi kan for å ta unna trafikken med de tiltakene som settes inn nå, og følger situasjonen så godt det lar seg gjøre. Noen glipper vil kunne skje, men vi gjør vårt ytterste, skriver fylkesråden videre.

Han legger til at det er positivt at flere velger å reise i Nordland, og at fylket gjør det de kan for at flest mulig får en god opplevelse.

Det er veldig positivt at mange velger å reise på Helgeland i sommer! Jeg skal være ærlig å innrømme at vi ikke hadde...

Publisert av Bent-Joacim Bentzen - Fylkesråd for transport og infrastruktur i Nordland Mandag 6. juli 2020

Stor trafikkbelastning på fylkesvei 17

Artikkeltags