Den uhøytidelige trimkonkurransen starter søndag 1. mai, og i år er den større og mer omfattende enn noensinne.

– Det første året hadde vi 60 deltakere og i fjor hadde tallet økt til 130. I år satser vi på enda flere, sier arrangør Ann Karin Kjelsand sammen med Veronica Kveum.

iSandnessjøen møter den spreke duoen på BMX-banen ved Sandnes skole. Dette er ett av de over 100 turmålene som folk kan besøke og sanke poeng i løpet av sommeren.

Oversikten over turmålene finner man i gratisappen Trimpoeng, og det er også her man «sjekker inn» på et mål for å få poeng.

Det er ulikt antall poeng på postene, lett tilgjengelige poster gir lavere poeng enn poster som det er litt vanskeligere å nå.

I 2021 ble det gjennomført hele 9914 turer, fordelt på 83 ulike turmål.

Lav terskel

– Hvorfor tror dere dette formatet engasjerer folk?

– For det første er det veldig lav terskel. For noen trigger det bare å ha et mål å dra til, sier Kjelsand og fortsetter:

– Og for mange trigget konkurransebiten veldig. Vi har ikke størst fokus på å samle mest mulig poeng, er mer opptatt av at folk skal komme seg ut og gjerne besøke flest mulig forskjellige turmål. Vi har over 100 turmål nå, og nytt i år er at vi har lagt inn turmål på Mindland også.

– Har dere personlig vært mer rundt omkring som følge av Tour de HALD?

– Jeg var på Løkta i fjor, utelukkende for å samle poeng. Også skulle jeg til Vandve, men det rakk jeg ikke. Så den skal krysses av i år! humrer Kjelsand.

Kveum var én av dem som virkelig tok sykkelen fatt da Touren ble lansert i 2020, og hun gikk attpåtil helt til topps under den første utgaven.

– Det var covid-pandemi, landet var stengt ned og det ble ikke arrangert noe. Men når dette tiltaket kom ble jeg helt revet med, sier hun og lover å ta det litt roligere i år som arrangør.

Ulike premier

Konkurransen varer helt frem til 31. august i år. Deretter vil det bli delt ut ulike premier, i ulike klasser.

– Det har vært litt diskusjoner om man skal gjøre forskjell på elsykkel, vanlig sykkel og para-sykkel. Så i år skiller vi mellom de ulike fremkomstmidlene.

– Det blir premier til de beste i hver «klasse», samt at alle som har over 600 poeng er med i én felles trekning. I tillegg vil den gjeveste premien gå til den som har besøkt flest turmål. I fjor var det Trond Nilsen som vant den prisen, og han hadde vært på alle turmålene.

Aker Solutions har sponset deltakeravgiften, slik at det er helt gratis å bli med i konkurransen.