Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til sykkelritt i Sandnessjøen på torsdag

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag klokken 19 arrangerer Sandnessjøen Event et uhøytidelig show-ritt på sykkel for barn og voksne midt i sentrum.

Det er Sandnessjøen Event/Alstahaug Næringsforening som er arrangør av rittet som har fått det humoristiske navnet «Tor Tell Frank», en omskriving av verdens mest kjente sykkelritt Tour de France, som pågår i disse dager.

– Vi fikk et tips fra våre kjære venner i Brønnøysund og fikk lov til å kopiere deres idé med navnet. Så vi lager en morsom greier rundt dette og inviterer både barn, unge og voksne til et uhøytidelig sykkelritt. Fokus blir å ha det gøy, at folk kler seg ut også vil beste påfunn bli premiert, sier styreleder Odd Petter Olderskog Leknes.

Karivika blir start/mål-område og syklistene sykler bort til Slipen, opp til Torolv Kveldulvsons gate, ned til hotellet og langs kaien tilbake til Karivika.

Les også

Tror Leirfjord kan få flere Tour of Norway for kids-etapper: – Perfekt arrangement

Smittevern i fokus

Påmelding skjedd på nettsiden 8800.no. Det er førstemann til mølla for å være blant de 200 deltakerne som arrangementet har lov til å ha.

– Vi har et høyt fokus på smittevern og restriksjoner. Derfor har vi mål og start i Karivika. Det er god plass mellom deltakerne. I tillegg deles det opp i puljer etter alder, slik at vi får spredt syklistene mest mulig.

– Vi har jobbet natt og dag for å få dette til. Det er et såkalt pop-up-arrangement. Vi håper at dette kan bli en Helgelands-greie, der kanskje alle byene i regionen kan gjennomføre et liknende stunt i Tour de France-tiden på sommeren. Dette skal vi drøfte med våre søsterforeninger i nabobyene, sier Olderskog Leknes.

Bildeserie

Se bildene fra Tour of Norway for kids i Leirfjord

Gratis pizza og morsomme premier

Alle deltakerne får diplom, men det skal i tillegg deles ut premier til beste kostyme, morsomme sykkel og mest kreative påfunn. Arrangementet er gratis å delta på, og det vil også bli servert pizza til sultne syklister.

– Korona satte en stopper for blant annet Båt- og fritidsmessen, Krabbe-VM og Havnafestivalen. Så det gjelder å gripe enhver sjanse til å gjennomføre aktiviteter som er innenfor smittevernreglene, fortsetter han.

NRK Nordland har allerede meldt sin ankomst, og Olderskog Leknes håper at så mange som mulig møter opp for å lage liv og røre i byen.

– Hvis vi er riktig heldig så blir det live-sending fra rittet, sier han avslutningsvis.

Rittet starter klokken 19 og man sikter på å starte premieutdelingen rundt 20.30.

Les også

Rune (44) ble delvis lam – nå knuser han nesten alle i trimkonkurransen: – Jeg har fått tilbake livet mitt

Kommentarer til denne saken