Inviterte til dugnad med rømmegrøt – skal restaurere bygg i Sandnesvågen

RESTAURERE: Leder i Alstahaug Kystlag, Øystein Bjørnvold, forteller at de ønsker å sette i stand byggene i Sandnesvågen.

RESTAURERE: Leder i Alstahaug Kystlag, Øystein Bjørnvold, forteller at de ønsker å sette i stand byggene i Sandnesvågen. Foto:

Tirsdag, selveste sankthansaften, samlet Alstahaug Kystlag seg for dugnad med noe attåt.

DEL

– På sankthansaften bruker vi vanligvis å ha et arrangement på Alstahaug. Det lot seg ikke gjøre i år; da tenkte vi at vi kanskje kunne ha det her i Vågen. Det lot seg heller ikke gjøre dessverre. Kystlaget har vanligvis dugnader på tirsdager her i Vågen, vi tenkte at vi like godt kunne kjøre vanlig dugnadskveld med rømmegrøt og spekemat, forteller leder i kystlaget, Øystein Bjørnvold.

På dugnaden står også smittevern i fokus. Kjøkkenet er sperret av til at bare en person kan være der inne, spriting av hender er obligatorisk, i tillegg til at alle må skrive seg inn i «manntall» som Bjørnvold så fint sa.

– Vi har kjøpt inn 80 kg rømmegrøt direkte fra meieriet.

Skipsopphuggeriet blir til «Kulturvågen»: – Jeg våkner opp og spør meg selv; er det sant?

Vågen kystkultursenter

Kystlaget disponerer området på nordvestsiden av Vågen. De har overtatt Moenbrygga og Nothuset fra kommunen, som de nå ønsker å sette i stand.

– Vi har lyst til å ta vare på plassen for at det skal kunne brukes til fester, kurs og andre kulturarrangement. Planen framover nå er å lage en stor platt hvor det kan settes opp telt. Vi er i startgropa, men vi tror at det vil bli mange muligheter her framover.

Bjørnvold forteller at kystlaget har et nært samarbeid til «Kulturvågen» som er på andre siden av Sandnesvågen. Han nevner også at området er ypperlig for arrangement grunnet nærheten til byen.

– Til nå har området blitt brukt til både julebord og krabbefest, samt at Hornmusikken brukte klubbhuset forrige helg.

Kystlaget ønsker å restaurere byggene i Sandnesvågen: – Begge bygningene representerer en sentral del av byens næringsmessige historie

DUGNAD: Alstahaug Kystlag som vanligvis har arrangement på Alstahaug, avlyste i år på grunn av korona. I stedet for arrangerte de dugnadskveld med rømmegrøt. Det ble godt tatt i mot av de som møtte opp.

DUGNAD: Alstahaug Kystlag som vanligvis har arrangement på Alstahaug, avlyste i år på grunn av korona. I stedet for arrangerte de dugnadskveld med rømmegrøt. Det ble godt tatt i mot av de som møtte opp. Foto:


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken