Gå til sidens hovedinnhold

«Jeg er stolt av å være sykepleier utdannet i Sandnessjøen»

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Helgelendingen)

Jeg har den glede av å uteksamineres fra sykepleierutdanningen i Sandnessjøen denne uken. 
Vi har dessverre visst en stund at utdanningen i Sandnessjøen synger på siste verset, og at vi som er ferdige sykepleiere i år blir de siste. Dette syns jeg er en tragedie. Det utdannes mange dyktige sykepleiere i Sandnessjøen, og mange av de blir på Helgeland. Vi trenger sykepleiere i distriktene, både i kommunal- og spesialisthelsetjenesten for å sikre gode tjenestetilbud.

Vi kan alle tenke oss at konsekvensene av denne nedleggelsen kan bli alvorlig. Det er likevel lov å håpe at det blir tatt til vett. 
Jeg er veldig fornøyd med utdanningen jeg har fått i Sandnessjøen. Vi har lærere med lang erfaring og med bred kompetanse, i tillegg til at vi har hatt et bredt utvalg av kompetente gjesteforelesere gjennom årene. 
Det har vært givende og lærerikt. Det stilles høye krav til studentene, så det har vært 4 harde år som har krevd struktur og selvdisiplin. Dette er ikke en utdanning som er for alle, men de den er noe for, rekker allerede tidlig i studiet å vise selvstendighet, noe som er essensielt i sykepleien. Jeg tør å påstå at sykepleiere utdannet i Sandnessjøen er minst like gode som sykepleiere som er utdannet på større studiesteder, og vil derfor ikke høre snakk om at vi er annenrangs! 

Når det er sagt ønsker jeg å ta av meg hatten for alle ansatte ved sykepleierutdanningen i Sandnessjøen. De har lenge stått i en uforutsigbar situasjon, hvor veien videre er uviss. I tillegg har mange av de ansatte vært med å bygd opp utdanningen i Sandnessjøen, så at det er vemodig å stenge dørene skjønner jeg veldig godt. Kroppsspråket til de ansatte har sagt mye om hvordan denne prosessen har vært for dem og det har vært vondt å se. Likevel har de fulgt opp undervisning, eksamener, veiledning og samtaler med studentene på en formidabel måte og med en omsorg en skal lete lenge etter. Jeg er sikker på at dette har krevd mye av dem. Hvis ikke de har vist denne perioden hva sykepleie og profesjonalitet handler om, så vet ikke jeg! 

Kjære lærere, jeg ønsker at dere skal vite at jeg er takknemlig for den jobben dere har gjort. Tusen takk for fire flotte år, jeg kommer til å savne dere. 

Jeg er stolt av å være sykepleier utdannet i Sandnessjøen!

Kommentarer til denne saken