Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må finnes unge lærere og sykepleiere som drømmer om å bo med en slik tilgang til natur som vi har

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det skriver ordførerkandidat for Høyre i Alstahaug, Stig Tore Skogsholm, i et leserbrev.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er mye som oppleves negativt og vanskelig i Alstahaug om dagen. Vi kjemper vårt livs kamp for sykehuset, vi slåss for å beholde arbeidsplasser og tjenester, og kommunestyret har i mange år sittet med regnestykker som simpelthen ikke går opp. Som lokalpolitiker med mange års fartstid i opposisjon er det alltid fristende å snakke om årsakene til at ting har gått galt, men jeg tror det er mer konstruktivt å se framover: Hva kan vi få til i denne kommunen i de neste fire årene? Hvilke muligheter har vi? Hvordan kan vi gjøre det beste ut av dem?

For det første bor vi i Norges vakreste kommune. Ingen andre steder finner vi maken til natur, omgivelser og friluftstilbud. Dette er egenskaper vi må bli mye flinkere til å utnytte. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det må finnes unge lærere og sykepleiere som drømmer om å bo med en slik tilgang til natur som vi har, men de må bli klar over mulighetene vi kan tilby! Vi har også en lufthavn som er i stand til å sende helgelendinger til europeiske storbyer – og returnere med tyskere, briter eller dansker som gjerne kan tenke seg å oppleve Helgeland. I dag er det stort sett bare fly med grønn hale som tar av og lander hos oss, og også det sjeldnere enn før, men trenger det å være slik?

Vi har en solid næring innenfor mange viktige retninger. Offshorekompetansen vår kan utvikles til å serve havvindprosjekter, og biogass er en enorm mulighet hvor jeg tror Sandnessjøen står i en særstilling. Hvis vi også kan samarbeide bedre med sentrale styresmakter tror jeg vi kan sikre oss gode kompetansearbeidsplasser, spesielt innenfor de feltene hvor vi er virkelig gode. Jeg er også lei av å se avisoppslag hvor store lokale entreprenører, arbeidsgivere og utviklere møter på kvist når de forsøker å gjøre noe. Alstahaug kommune må anstrenge seg for å si ja når noen banker på og vil skape og utvikle.

I lokalpolitikken har mye fokus vært rettet mot sykehjem, men når vi leser programmene til de forskjellige parti og lister er det vanskelig å se noen som er spesielt villige til å skaffe det økonomiske handlingsrommet som de siste åtte årene har vist oss at er nødvendig. Alstahaug Høyre mener derfor at det er konstruktivt å også vurdere andre løsninger for å avhjelpe situasjonen vi allerede er godt inne i, med stadig større mangel på omsorgsplasser til eldre. Vi vil støtte private initiativ til å etablere omsorgsboliger som både har tilgang på kommunale omsorgstjenester og demenskvaliteter, som et supplement til den fenomenale tjenesten kommunen leverer på sykehjemmet i dag. Det fins flere gode lokasjoner hvor noe sånt kan bygges, og når man bor i Sandnessjøen og har levd et liv med Alstenfjorden utenfor stuevinduet bør vel dette også være en mulighet når man blir gammel.

Alstahaug Høyre ønsker gjerne en kommunesammenslåing, og tror det vil gi alle kommunene våre en ny giv. Men vi respekterer at ikke alle deler dette synet, og erkjenner også at Alstahaug nok har en vei å gå for å framstå som en mer attraktiv partner. Jeg vil gå i bresjen for å bygge tillit mellom våre nabokommuner, skape et tettere samarbeid og bruke våre felles krefter på å arbeide for felles, store mål. Sandnessjøen er et viktig regionsenter, men vi er ingenting uten regionen rundt oss.

Alstahaug Høyre har lagt vekt på å sette realistiske mål, og vi har få dyre løfter i vårt program. Men det er ubegripelig at Ap på åtte år ikke har maktet å gjøre noe som helst med eksempelvis gang- og sykkelveiene i kommunen. Dette er utbygging som kommunen må planlegge og drive fram, men som i stor grad blir finansiert av andre instanser. Vi har gått glipp av midler grunnet manglende politisk innsats, og dette ønsker jeg å få gjort noe med. Det er ingen grunn til at vi ikke kan få etablert gang- og sykkelvei som knytter sammen Sandnessjøen og Søvik, og en trasé mot Horvnes burde også være selvsagt. Dette er satsing som kanskje ikke blir så kostbar for kommunen, men hvor vi får veldig mye igjen. Vi er allerede gode på turtilbud og fritidsopplevelser, og slik kan vi bli enda bedre.

Tiden er kommet for en ny retning i Alstahaug. Vi må ha sterk politisk styring og friske ideer. Husk at et kommunevalg er et valg hvor du gir din stemme til politikere med ideer og løsninger på lokale utfordringer, og jeg er klar til å ta dette ansvaret i landets vakreste kommune!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken