Gå til sidens hovedinnhold

Jim Ove blir ny plansjef ved Nordland Teater: - Dette er drømmejobben

(RanaBlad): Jim Ove Marthinussen tiltrer som plansjef ved Nordland Teater 3. mai. Han tar over etter Nils Hansen, som går av med pensjon etter 34 år ved teateret, skriver teateret i en pressemelding.

– Gjennom alle mine år som frilanser, så må jeg si at Nordland Teater er den plassen jeg bestandig har lengtet tilbake til. Dette er drømmejobben min og jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang.

Marthinussen kjenner mange av de pulserende lokalsamfunnene, havnene og grendehusene i vår langstrakte landsdel gjennom sin tidligere jobb med logistikk hos Meyership, men også gjennom sitt engasjement for festivaler og ikke minst som frilanser for Nordland Teater. Det kommer godt med når han nå skal ta over planarbeidet ved regionteateret, står det i pressemeldingen.

Etter mange år i kulturnæringen, blant annet festivalsjef for Trænafestivalen og arenaansvarlig for Verket og Rød Snø, flyttet Marthinussen til Trondheim i 2018. Her jobbet han som transport- og vedlikeholdsleder hos Kystmiljø som driver med rest-håndtering for fiskerinæringen i Norge. Da jobben ved teateret ble ledig var det ingen tvil om at dette var jobben han hadde venta på. Som ihuga helgelending blir det enkelt å flytte nordover igjen, står det i pressemeldingen.

Det er ingen tvil om at kulturlivet og Nordland står Marthinussen nær. Det gir en ekstra motivasjon for jobben.

– For meg har Nordland Teater alltid hatt en høy stjerne. Jeg liker det de står for og ser fram til å jobbe i landsdelen som jeg kjenner så godt. Ringen er på mange måter sluttet.

Det var flere godt kvalifiserte kandidater til jobben, og som fint kunne fylt de forventningene vi har til stillingsinnehaver. Vi var heldige og kunne velge i en velkvalifisert søkermasse.

— Vi hadde fem på intervju, hvorav Jim Ove Marthinussen hadde solid erfaring og de kvaliteter vi var ute etter. Han har erfaring og kompetanse fra de fagområder stillingen skal dekke, og kommer blant annet til å ta mang en transport- og logistikkutfordring på strak arm, sier Are Nakling, direktør ved Nordland Teater, står det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken