Kari fra Velfjord vant luksusseng under Diamantdagene: – Så artig!

LUKSUS: Kari Flønes kan smile etter å ha vunnet en splitter ny seng under Diamantdagene. Til venstre bak er Odd Petter Olderskog Leknes, mens bak til høyre er daglig leder i Fagmøbler Robin Bastesen.

LUKSUS: Kari Flønes kan smile etter å ha vunnet en splitter ny seng under Diamantdagene. Til venstre bak er Odd Petter Olderskog Leknes, mens bak til høyre er daglig leder i Fagmøbler Robin Bastesen. Foto:

Det er i hvert fall ikke sengen det skal stå på når det gjelder søvnkvaliteten til Kari Flønes fra Velfjord framover. I dag fikk hun velge seg ut ei splitter ny seng til over 55 000 kroner på Fagmøbler.

DEL

Flønes' lodd var ett av tre som ble trukket ut da vinnerne av Diamantdagene ble kåret for to uker siden. Og hun ble litt paff fra hun fikk en telefon om at hun hadde vunnet en luksusseng fra merket Svane.

– Det kom veldig brått på, men så artig! sier hun til iSandnessjøen.

Mandag var hun på Fagmøbler for å velge seg ut farge og bein. Selv om hun bor i Velfjord, er hun ofte innom Sandnessjøen. Og da legger hun igjen noen kroner til lokalt næringsliv.

– Trengte du ny seng?

– Ja, det gjorde jeg faktisk. Den blir godt brukt.

Og valget av farge ble svart.

– Har du fokus på å handle lokalt?

– Nå har vi det. Man vil ikke dra rundt omkring på grunn av koronasituasjonen. Så man bruker de butikkene vi har rundt. Så julehandelen blir også tatt lokalt, både her, i Brønnøysund og i Mosjøen.

Økt pågang fra innlandet

Daglig leder på Fagmøbler, Robin Bastesen, syns det er morsomt å kunne gi bort en slik seng til den heldige vinnere. Og det er ikke småtterier til seng hun får med seg sørover på Helgeland.

– Hun får toppmodellen til Svane. Den beste sengen vi har å tilby.

– Merket dere økt pågang under Diamantdagene?

– Ja, det gjorde vi. Det bar mye folk fra distriktene, og spesielt Mosjøen. Nå er det litt unikt for vi har mye kunder i Mosjøen, men det var en veldig pågang fra innlandet.

– Så neste år stiller du opp med liknende seng?

– Ja, om det ikke er kommet ei som er enda bedre!

Økte omsetningen med 28 prosent

Styreleder i Sandnessjøen Event, Odd Petter Olderskog Leknes, sier at man har fått enda mer håndfaste tall fra butikkenes omsetning under Diamantdagene.

– Butikkene så i snitt en omsetningsøkning på 35 prosent i forhold til uken før. Og sammenlikner man med Diamantdagene i fjor, ligger butikkene på 28 prosent omsetningsøkning.

Han mener nøkkelen var god planlegging, fokuset på gode og store premier samt at man fikk distribuert materiell gjennom samarbeidet med Mediehuset Helgelendingen.

– Så at det var så mange fra innlandet kom, det var ikke helt tilfeldig.

Han stikker heller ikke under en stol at han tror folk var litt rastløse etter en lang vår og sommer med koronarestriksjoner, og at folk så ekstra positivt på Diamantdagene som konsept.

Og neste år vil det ikke bare bli store premier, men også flere «mindre» premier.

– Bilen kommer neste år også, i tillegg til to andre større premier. Så vil det også bli noen «mindre» premier, men vi snakker i kategorien 5000 til 10 000 kroner, så de er ikke små i den forstand, sier Olderskog Leknes og legger avslutningsvis til at han takker alle sponsorene som velvillig stilte opp med premier under årets Diamantdager.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken