Gå til sidens hovedinnhold

Kjørte i fylla, mye feststøy og fartskontroll – slik var natta for politiet

Artikkelen er over 1 år gammel
(Helgelendingen)

Politiet i Nordland har hatt en rekke oppdrag i natt, også i Mosjøen og Helgeland for øvrig.

Sent lørdag kveld hadde utrykningspolitiet laserkontroll på E6 ved Osen i Vefsn. Resultatet ble at seks sjåfører fikk utdelt forenklede forelegg. Den høyeste målingen på forelegg var 99 km/t i 80 sone. I tillegg ble det ett førerkortbeslag, fra en mannlig sjåfør i 30-årene. Farten på kjøretøyet hans ble målt til 138 km/t i 80 sone.

Litt senere, rundt 02:30 meldte politiet i Nordland at de hadde stoppet en bil hvor en mannlig sjåfør i 20-årene var påvirket av alkohol. Saken anmeldes og etterforskes.

– Det var patruljen som stoppet ham. Vi har tatt beslag i førerkortet uten at han har samtykket i det. Den bevissikringa som skal gjøres er gjort, og promillemålinga var godt over lovlig verdi, sier operasjonsleder Remi Johansen.

I tillegg melder politiet i Nordland at det har vært en travel natt for politiet i hele Nordland.

– Mange har utnyttet det gode været til å ta seg en fest, noe som har resultert i mange klager på feststøy, skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder Remi Johansen forteller at de har tatt tak i saker både i Mosjøen og Sandnessjøen i natt.

– Det var en fest i litt utkanten av, eller rett utenfor sentrum av Sandnessjøen. Der var det full fest kl. 01:30. Da ringte vi faktisk bare og ba de roe ned festen, og det så ut til at det gikk bare godt, sier Johansen.

I tillegg hadde politiet et oppdrag på 7-eleven kl. 05:05.

– Da var det en person som var godt beruset, ikke ønsket å forlate stedet og lagde problemer. Det står ikke noe om hvilke problemer, men det var nok at politiet kjørte personen hjem, sier Johansen, og bekrefter dermed at det ikke ble noen anmeldelse.

– Da var det på tide å komme seg hjem, konstaterer han.

Operasjonslederen bekrefter at det har vært travelt i natt.

- Det har vært mye, men det har ikke vært noe slåssing. Folk har utnyttet det gode været til fest, også er det en og annen som har vært litt for full.

Kommentarer til denne saken