Gruppa Harabaill fikk sin opprinnelse da fem voksne gutter fra Dønna bestemte seg for å spille sammen. Ifølge bandet selv er stilen uhøytidelig og jovial, der de byr på seg selv Harabaill skriver egenprodusert musikk med hovedtrykk på allsangvennlig og danseglad pop og rock.

Bandet består av vokal og gitar: Vegar Myrstad, gitar, mandolin, dobro og kor: Roger Karlsen, gitar og kor: Knut Børge Edvardsen, bass: Roger Lorentzen og trommer: Harald Storholm.

2020 var et annerledes år for oss alle, men kanskje spesielt for dønnabandet Harabaill. For et år siden slapp de sin første singel fra debutalbumet sitt, og nå er de klar for ny frisk.

– Det har vært ganske stille fra oss ettersom kulturlivet sliter under tøffe restriksjoner. Vi har også siden albumslippet i desember, byttet trommeslager. Nå er vi imidlertid i full sving igjen og fredag dro vi til Mosjøen med to låter i bagasjen, sier Roger Lorentzen i Harabaill.

Intensiv helg

Bandmedlemmene beskriver en intensiv helg der målet ble nådd. Alle spor ble ferdig innspilt.

– Nå gjenstår miksing og mastring. Vi valgte å benytte Studio Nord også denne gangen da vi har gode erfaringer derifra og blir alltid tatt godt hånd om der inne. Vi har mange låter som vi gjerne skulle gitt ut, og valget falt denne gangen på et par gode tempolåter.

Tar opp tråden

Bandet tror helt garantert at publikum vil kjenne igjen rytmene fra dønnabandet Harabaill.

– Tekstmessig er låtene i umiskjennelig Harabaill landskap, og vi kan kanskje si at den ene sangen tar opp tråden fra vår første single «Vi står hain a». Vi gleder oss til å presentere resultatet rundt månedsskiftet, smiler Roger Lorentzen og resten av bandet i Harabaill.