Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen har flere oppfordringer: – Vi vil at alle som bruker disse stedene skal få gode opplevelser

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunen oppfordrer til å tenke sikkerhet og plukke opp etter seg under sommerens badesesong.

Alstahaug kommune melder at det tas det vannprøver annenhver uke, og vannet i Sandnessjøen havsbad skiftes ut hver 14. dag på sommeren. Deres ansatte er til stede for å plukke søppel og rengjøre toalettene hver dag i finværsperioder. Når været er mindre bra rengjøres toalettene ved behov.

– Stranda er langgrunn og egner seg godt også for mindre barn, selvsagt under oppsyn av en voksen (som ikke er altfor opptatt av mobilen), skriver kommunen på sin nettside.

Alstahaug kommune oppfordrer også at alle til å rydde opp etter seg, og bruke oppsatte søppeldunker.

– Sandnessjøen havsbad i Botn, og Klubben mellom Alstahaug og Hamnes er perler som trekker til seg mange badegjester om sommeren. Vi vil at alle som bruker disse stedene skal få gode opplevelser. Hvis du har med engangsgrill, så sett den på berg/sand, ikke på gresset, og ta den med deg når du går. Det aller beste er å bruke bålplasser som allerede er etablert, skriver kommunen.

Les også

Folk klager på vannkvalitet og vannstand i havsbadet: – Det er ikke rart at folk reagerer

De ber også bilistene til å vise hensyn med å dempe farten og kjøre etter forholdene både dag, kveld og natt.

– Vi ber deg være oppmerksom på, og ta hensyn til, grunnforhold slik at vi kan unngå badeulykker. Vi har ikke badevakter på badeplassene. Det er viktig å ta hensyn til andre og også selv være forsiktig. Vær oppmerksom på andre som bader i nærheten av deg, slik at du kan hjelpe om noen trenger det, oppfordrer Alstahaug kommune.

De anbefaler om å lese seg opp på førstehjelp ved drukning, og være påpasselig med alkohol under badingen.

– Promille gjør at kroppen blir fortere nedkjølt og du blir dårligere på sjøberging. Svømmetakene blir slappere, evnen til å løse utfordringer blir dårligere, og du har lettere for å miste bevisstheten. Hvis vi alle tar disse hensynene er vi sikre på at mange får gode badeopplevelser i kommunen vår, skriver kommunen som ønsker både innbyggere og tilreisende en fortsatt god badesommer.

Les også

Meteorologen: – Helgeland er et av de stedene som kommer best ut denne helgen

Les også

Koste seg i finværet – og bedre skal det bli: – Det ser rett og slett strålende ut!

Kommentarer til denne saken