Gå til sidens hovedinnhold

Koronaviruset avlyste alle konserter. Fredag går bandet live på nettet: – Vi lover masse spilleglede. Dette blir stas

Artikkelen er over 1 år gammel

Jan-Arild Sørnes og Det elektriske bandet sende førstkommende fredag streamingskonsert fra «Arctic digitale scene North Norway». Bakgrunnen er at bandet grunnet koronaen mistet flere spillejobber. Men de vil fortsatt ut med musikken sin.

14. og 15. Februar i år var «Jan Arild Sørnes og The Elektriske Bandet» på besøk hos Asker bluesklubb i Asker og Skedsmo bluesklubb i Lillestrøm.

– Det ble en artig helg med et band i toppform! Dette skulle bli en oppvarmingshelg med bandet- før vi skulle dra til Svalbard 12.–14. mars med The Mighty Horns. Der skulle vi holde konsert, ha workshop med både Svalbard Storband og Svalbard Kulturskole samme helg, sier Sørnes i en pressemelding.

Dette skulle være innkjøringen før jobbene i april som skulle være i Oslo ved Østkanten bluesklubb og Trondheim ved Nidaros bluesfestival.

– Dette var en spille helg som vi alle sammen så fram til. Men dessverre. Alt ble snudd på hodet Koronaviruset endret alt, og konsertene måtte kanselleres. Så nå er vi trist som faen.

Streamer konsert

Hele kultur og musikkbransjen har store økonomiske utfordringer etter at de strenge karantenereglene ble satt inn. Derfor prøver Jan-Arild Sørnes og Det elektriske bandet, nye løsninger for å få ut til folket 15. mai er det duket for konsert. Som streamingskonsert, fra Arctic digitale scene North Norway.

– Vi ønsker å dele 5 av våre egenproduserte låter gjennom en 25. minutters konsert. Og her lover både jeg og bandet å gå dere mye spilleglede. – Dette blir stas. Som økonomisk støtte så send det du har råd til via Vipps, men du kan også se konserten gratis helt uten dårlig samvittighet, sier Jan-Arild Sørnes

Ble filmet

Tidligere i februar spilte Sørnes imidlertid med flere andre musikere. Hele konserten ble filmet på Skedsmo bluesklubb av en herremann som heter Helge Stoe.

  • Axel Arnesen (Jørn Hoel, Street Ligal spilt med Sørnes siden 1992).
  • Finn Håkon Borgi (Spellemannsvinner i år 2020).
  • Paul «Palle» Wagnberg (fra The Real Thing- Hammond B3 kongen).
  • Lasse Weeden (Big Bang, Rianna, Karpe Diem)

– Helge filmet hele konserten noe vi syntes var morsomt, sier Jan-Arild Sørnes, og avslutter.

– Vi sees. Ta vare på hverandre.

Kommentarer til denne saken