Takket av grunnleggeren av VM i Krabbefiske. – Vi skal utvikle festivalen videre, sier Sandnessjøen Event

Grunnleggeren av VM i krabbefiske, Terje Johansen, ble fredag takket av for sin store innsats gjennom de siste 13 årene. Her på scenen sammen med kommunalsjef i Alstahaug kommune, Stig Gøran Olsen.

Grunnleggeren av VM i krabbefiske, Terje Johansen, ble fredag takket av for sin store innsats gjennom de siste 13 årene. Her på scenen sammen med kommunalsjef i Alstahaug kommune, Stig Gøran Olsen. Foto:

I 13 år har Terje Johansen stått i spissen for VM i Krabbefiske. I år var det slutt. Nå tar Sandnessjøen Event over arrangementet, som de vil utvikle videre sammen med en egen sjømatfestival i Sandnessjøen.

DEL

Fredag ble årets krabbe-VM fest arrangert i Kulturbadet. I år, som i fjor, ble den også etterfulgt av Havets Festbord. Det var gjort noen endringer i programmet. Styreleder Odd Petter Olderskog Leknes sa det var en grunn for det.

– Som vanlig under Krabbe-VM så er det premieutdeling til de som hadde lyktes med fisket. I starten hadde vi en seanse med Pave Franz, og grunnlegger Terje Johansen. Her ble det gikk en overrekkelse av antrekkene til en ny pave, og til Sandnessjøen Event som nå tar over arrangement. Her ble Terje Johansen gitt noen velvalgte ord der han ble takket av. Og så kom det flere overraskelser.

Årets storkrabbe

Kåringen av 'Årets storkrabbe' er en tradisjon, og ble gjennomført også i år. Vanligvis gis prisen til en markant skikkelse i regionssenteret Sandnessjøen. Det Johansen ikke viste, var at i år gikk prisen til han selv.

– Vi har store sko å fylle etter Terje, men vi takket han av på ærbødig vis. Vi kommer selvsagt ikke til å nå opp til det han har skapt, men vi skal forsøke å få Krabbe-VM ut til alle. Ikke bare bedrifter, og ikke bare de på toppen. Vi ønsker å få med alle, både bedrifter og innbyggere. Det er derfor vi vil legge til Sjømatfestivalen til eventet. Vi tok over arrangementet litt for seint i år, til å få arrangementet til å bli slik vi ser for oss. Men neste år skal miljøgata dekkes av et 60 meter langt telt. Og da skal det meste skje under tak, smiler Olderskog Leknes.

120 deltakere deltok på næringsseminar torsdag, og 80 deltakere reiste samme kveld ut med ferja 'Alsten' for å slippe ut teinene. Årets vinnere i Krabbe-VM fikk alle sammen pengepremier av ulik størrelse. Det er han fornøyd med.

– Hver mottaker må dedikere hvilken veldedig formål de ønsker å gi pengene til. Det er slik vi ser for oss at vi skal gjøre det i årene som kommer. Vi ønsker at pengene skal gå tilbake til byen. I de neste årene ønsker vi å vokse og spre andre og nye fotavtrykk.

Det er Sandnessjøen Event som tar over Krabe VM, og skal utvikle arrangementet videre sammen med en egen sjømatfestival i Sandnessjøen. Her er styreformann Odd Petter Olderskog Leknes sammen med Knut Nilsen.

Det er Sandnessjøen Event som tar over Krabe VM, og skal utvikle arrangementet videre sammen med en egen sjømatfestival i Sandnessjøen. Her er styreformann Odd Petter Olderskog Leknes sammen med Knut Nilsen. Foto:


Årets ildsjeler

Mye av endringene vil komme med utdeling av priser. I år ble den første ildsjelprisen for VM i Krabbefiske og Sjømatfestivalen delt ut Den ble delt ut til Bjørg Stemland og Bjørnar Olaisen. For sin gavmildhet og støtte til sykehuset og regionssenteret i Sandnessjøen.

Ekteparet er bosatt på Lovund, og har begge vært svært sentrale stemmer i kampen for en god sykehusstruktur på Helgeland. De har ikke lagt skjul på at de støtter et sykehus i Sandnessjøen, men ønsker samtidig at sykehusstrukturen skal fungere, og sikre alle pasienter for hele Helgeland.

– De har gjort en enestående innsats, og fortjener virkelig prisen, sier styreformann i Sandnessjøen Event, Odd Petter Olderskog Leknes.

Stemland og Olaisen var ikke til stede under overrekkelsen av prisen, men hadde blitt informert på forhånd.

Artikkeltags