Moddi med nytt prosjekt til Petter Dass-dagene: – Jeg ønsker å vise fram en levende og dynamisk landsdel

Konsert med Moddi: «Det nye nord» presenteres i Alstahaug kirke fredag 12. juni 2020.

Konsert med Moddi: «Det nye nord» presenteres i Alstahaug kirke fredag 12. juni 2020. Foto:

Pål Moddi Knutsen med prosjektet «Det nye nord» kommer til Petter Dass-dagene 2020.

DEL

– Jeg har hentet inspirasjon fra smelteverkene, lakseslakteriene, romfartsmiljøet, kraftbransjen og alle de andre stedene som ikke «passer inn» i det klassiske bildet av Nord-Norge. Jeg ønsker å vise fram en levende og dynamisk landsdel, full av nye ideer og initiativer. Målet er hårete nok: å etablere en ny poesi rundt landsdelen og klisjeen Nord-Norge, forteller Moddi i en pressemelding.

I prosjektet «Det nye nord» ønsker Moddi å bryte med gamle klisjeer om Nord-Norge, og bygge et nytt, mer tidsriktig bilde av hvordan vi lever, arbeider og forstår oss selv i vår nordligste landsdel. Nord-Norge har endret seg raskt de siste tiårene. Avsondrede bonde- og fiskersamfunn har plutselig blitt forvandlet av høyteknologisk industri og en umettelig oppdrettsnæring. Allikevel er det som om folks bilde av landsdelen er stivnet i det gamle: i sjarker, rorbuer og reinsdyr. Moddi ønsker å tegne et bilde av det han oppfatter som et nytt Nord-Norge, på vei inn ei ny tid.

For Moddi er «Det nye nord» startskuddet for et større prosjekt hvor målet er å etablere en norskspråklig, slagkraftig visepop som er relevant for vår egen tid.

«Det nye nord» presenteres i Alstahaug kirke fredag 12. juni 2020.

Artikkeltags