Lars har åpnet dørene til BUA igjen

LÅNER UT: Lars Lauritzen er leder for BUA i Alstahaug. Her viser han fram en sykkel til en nysgjerrig familie som ønsker å låne utstyr.

LÅNER UT: Lars Lauritzen er leder for BUA i Alstahaug. Her viser han fram en sykkel til en nysgjerrig familie som ønsker å låne utstyr. Foto:

De snikåpnet i skjul forrige uke, men torsdag sier BUA-leder Lars Laurtizen at tilbudet nå er offisielt åpent igjen.

DEL

Som så mange andre i Norge fikk BUA i Alstahaug åpningsnekt den 12. mars. Men etter at korona-restriksjonene har blitt myknet opp den siste halvannen måneden, og en smittevernplan for utlån var godkjent av kommuneoverlege Kirsten Toft, er det nå igjen klart for utlån av fritidsutstyr fra lokalene i Kulturbadet.

Åpningstidene er nå tirsdag (14–18) og torsdag (14-10).

– Vi har lånt ut litt ski og litt sykkel siden snikåpningen forrige torsdag. Men det er i dag at vi regner oss som åpne igjen, sier han til iSandnessjøen.

TOMMEL OPP: Laurtizen gir en tommel opp i det mammaen i familien triller ut en skinnende flott sykkel. På bordet står engangshansker og spritservietter til desinfisering av utstyr.

TOMMEL OPP: Laurtizen gir en tommel opp i det mammaen i familien triller ut en skinnende flott sykkel. På bordet står engangshansker og spritservietter til desinfisering av utstyr. Foto:

Kjøpte utstyr til 60 000 – Ble møtt av kø

Mens journalisten er på besøk på BUA er en familie på fire innom for å låne sykkel og sparkesykkel: Sykkel til mor, mens datter fikk med seg en blå sparkesykkel og et smil fra øre til øre.

– Det er nesten som man ikke tror at dette tilbudet faktisk eksisterer, sier moren i det hun triller sykkelen ut gjennom døren.

Han forteller at det ikke er uvanlig at hele familier tar turen innom for å låne utstyr. De fleste for å låne til barna, men mange voksne forlater også med eget BUA-utstyr.

– Særlig langrenn og slalåmutstyr har vært populært i vinter. Det var en stund at det var så tomt at vi måtte kjøpe mer utstyr. Da handlet jeg slalåmutstyr for 60 000 kroner. Men jeg var så «dum» at jeg la ut et bilde på Instagram, og da gikk det ikke lang tid før det var kø utenfor her. Dagen etter var det like tomt igjen, ler Lauritzen og understreker at det viktigste er at folk benytter seg av tilbudet.

FORTSATT SKI: Selv om vi er inne i mai måned, har den lange vinteren og korona-situasjonen gjort at BUA fortsatt har en del topptur-utstyr tilgjengelig.

FORTSATT SKI: Selv om vi er inne i mai måned, har den lange vinteren og korona-situasjonen gjort at BUA fortsatt har en del topptur-utstyr tilgjengelig.

Desinfiserer alt av utstyr

Fortsatt har de inne randoneé-ski, for dem som eventuelt måtte ønske seg en aldri så liten topptur før den siste snøen forsvinner fra Helgeland. Men nå kommer også syklene for fullt.

På bordet ved inngangsdøren står en boks med spritservietter og en eske engangshansker. For her vaskes alt av utstyr ned, både før og etter utlån.

Så alt her er trygt, sier Lauritzen, men minner på at turutstyr som sekker, soveposer og liknende vil ha begrenset tilgjengelighet i starten.

– Det er fordi utstyret på i to ukers karantene. Det er ikke bare å spite ned en sovepose innvendig. Så da må de ligge i minst 14 dager før det kan lånes ut igjen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken