Onsdag formiddag fikk de ansatte ved Aker Solutions i Sandnessjøen beskjed om at virksomheten legges ned. Ledelsen i Aker Solutions hadde reist til Sandnessjøen for å overbringe beskjeden til de ansatte.

Det er 40 ansatte ved virksomheten i Sandnessjøen. I tillegg blir underleverandører berørt, med anslagsvis 10-20 ansatte

Ingeniørkontoret består

Avgjørelsen skal etter det iSandnessjøen kjenner til være begrunnet i marked og økonomi.

– Det er en trist dag for oss. Vil bare understreke at ingeniørkontoret består, det er fabrikasjonsverkstedet som legges ned. Det er 40 ansatte som blir berørt (31 ansatte og 9 lærlinger), sier Cathrine Gjertsen i Aker Solutions.

Gjertsen skriver i en e-post at det er den utfordrende markedsituasjonen gjør at Aker Solutions nå har besluttet å legge ned fabrikasjonsverkstedet i Sandnessjøen.

– De ansatte ble informert i et allmøte tidligere i dag. Nedleggelsen vil berøre 31 ansatte og 9 lærlinger. Våre kunder har kuttet i investeringer for 2020 og fremover, og vi ser at det ikke er nok arbeid til å rettferdiggjøre videre drift.

Lovord

Hun skryter av de ansatte ved fabrikasjonsverkstedet som hun sier har gjort en fantastisk jobb.

– Vi har høstet lovord fra flere kunder når det gjelder kvalitet, leveransetid og ikke minst HMS-resultater. Det er veldig trist å måtte ta farvel med så mange dyktige medarbeidere, sier Nilssen til iSandnessjøen.

- Alstahaug er stedet hvor vi har hatt hele «kjeden» samlet på et sted, fra engeneering til ferdigproduksjon, legger hun til.

Hun opplyser at Aker Solutions vil levere de siste prosjektene som planlagt til våre kunder, og at Aker Solutions sitt ingeniørkontor i Sandnessjøen vil fortsette som før.