Gå til sidens hovedinnhold

Må flytte strandryddedag til høsten for å unngå å forstyrre hekkende fugler. – Men du kan være med på vårrydderdagen

Det er organisasjonen «Hold Norge Rent» som nå opplyser om at de av hensyn til fuglene flytter strandryddedagen til høsten. Men de oppfordrer likevel om at alle kommuner om å fortsette sitt storstilte ryddeprosjekt for å fjerne søppel fra hav og strender.

Den store og populære strandryddeuka blir nå flyttet fra, og til høsten. Bakgrunnen er at de storstilte oppryddingsaksjoner i mai da gjennomføres mens hekketiden er på topp. Dette oppgir organisasjonen «Hold Norge rent».

– Vi oppfordrer imidlertid til rydding på våren før fuglene kommer tilbake og hekkingen starter, og vi inviterer alle kommuner med snøfrie områder til å bli med på den nye nasjonale Vårryddedagen som arrangeres lørdag 13. mars.

«Hold Norge Rent» tror at vårryddedagen som arrangeres 13 mars vil være positivt både for store og små. Og på tross av koronasmitte, men de oppfordrer til å følge smittevernreglene.

– Den mentale gevinsten både av friluftsliv og det å gi et meningsfylt samfunnsbidrag er ekstra viktig nå som mange er isolerte og fratatt den vanlige arbeidshverdagen. Så lenge gjeldende smittevernregler følges, er uteaktivitet også en kjærkommen mulighet for sosialisering.

Kommentarer til denne saken