– Jeg startet som spillende trener i Kaupanger i 1977, sier Magne Johan Steiro.

45 år seinere er han fortsatt aktuell som fotballtrener. Nå skal han trene A-laget til Kolstad. De ble nummer fem i 3. divisjon i årets sesong og skal blant annet møte Mosjøen IL til neste år.

– Fotballen gir meg utrolig mye. Jeg liker å jobbe med mennesker, og jeg liker å jobbe med unge spillere som vil bli gode, sier Steiro.

Alltid i utvikling

Fotballen har utviklet seg mye siden han startet trenergjerningen på 70-tallet, men treneren forteller også at han selv har endret seg mye.

– Hadde jeg ansatt meg selv nå slik jeg var på starten av 90-tallet, så hadde det blitt heftige krangler, og kanskje hadde jeg gitt meg sjøl sparken, sier Magne Steiro.

Han forteller at i rollen som fotballtrener har han gått fra å være allviter til å bli den spørrende trenertypen.

– Det er viktig med dialog, og det er viktig å få spillerne til å ta et eierskap til det de driver med. Da er det ikke jeg som er begrensningen, sier Steiro.

Spillere som har de rette holdningene har nemlig muligheten til å nå langt.

– Nå handler det mer om å stille de gode spørsmålene, sier Steiro.

Jobber for fotballkretsen

Jobben ved Nord Universitet, tidligere Høgskolen i Nesna, har gitt han den nødvendige pedagogiske ballasten. Fortsatt har Steiro hus på Nesna, men nettbaserte studier fører til at han som lærer er langt mindre stedbunden enn før.

Den siste trenerjobben hadde han med juniorlaget til Melhus, og tidligere har han trent blant annet Mosjøen IL, Nesna IL og Bossmo & Ytteren. Godt kjent er han også fra sitt mangeårige engasjement i Nordland fotballkrets.

– Der har jeg vært med kjempelenge, og det har vært interessant og artig. Jeg får fortsatt oppdrag, sier Magne Steiro.

Nå skal han altså sørge for at Kolstad får de nødvendige poengene og den ønskete utviklingen.

– Det er mye som skal på plass før nyttår, men vi skal få et slagkraftig lag. Jeg tror vi skal være på øvre halvdel, sier Magne Steiro.