Rana Blad: Uvær og koronasmitte fører til flere kanselleringer av båtruter langs Helgelandskysten. I forrige uke advarte fylkesdirektør for transport og infrastruktur, Odd Inge Bardal, om at dette kunne skje.

- Smittetoppen for korona i Nordland er enda ikke nådd, men allerede nå er det mye sykefravær. Det kan bety innstilte kollektivtilbud på svært kort varsel.

Disse rutene er berørt av vær og sykdom:

Helgelandspendelen Rute 18-19: MS Jernøy innstiller alle avganger tirsdag og frem til og med avgang Træna kl. 05:50 onsdag 2. februar grunnet mannskapsmangel som følge av koronasmitte om bord.

Reis i Nordland opplyser om at passasjerer som skal reise til Nesna, Stokkvågen, Onøy, Sleneset, Lovund og Træna kan benytte Regionpendelen som korresponderer med ferge i Stokkvågen fra Sandnessjøen kl. 15:10 tirsdag. Regionpendelen vil være i Stokkvågen ca kl. 17:00.

Nesna - Nesnaøyene Rute 18-336: Torghatten Nord melder om værforbehold av alle avganger tirsdag. Det gjøres oppmerksom om at kanselering av ruten kan bli gjort på kort varsel.

Træna - Stokkvågen Rute 18-192: MF Husøy fikk fremskyndet avgang fra Træna tirsdag til kl. 06.15 på grunn av at Helgelandspendelen er innstilt.

Sandnessjøen - Bjørn - Nesna - Regionpendelen 18-182: Himmeltind innstiller morgenturer i regionpendel tirsdag i forbindelse med avgang Sandnessjøen. Dette grunnet sykdom.