Gå til sidens hovedinnhold

Marie fikk sykehusets innovasjonspris: – Hun har et brennende engasjement i avdelingen

Marie Steinfjell er kåret som vinner av Helgelandssykehusets innovasjonspris 2020.

– På vegne av Helgelandssykehuset vil jeg gratulere Marie Steinfjell så mye med innovasjonsprisen, sier medisinsk direktør ved Helgelandssykehuset, Fred Mürer i en pressemelding.

«Prisvinneren Marie Steinfjell er en verdig vinner av Helgelandssykehusets innovasjonspris for 2020, gjennom utvikling av «hjelpemiddel for å sette inn urinkateter på kvinner», som skal ivareta pasienter på en ny og bedre måte.»

Steinfjell har knyttet til seg flere regionale og nasjonale partnere, hvor hun har innhentet innovasjonsmidler fra Helgelandssykehuset, Helse nord og Innovasjon Norge.

– Hun jobber godt med å utvikle ideen sin, for eksempel som deltaker i en lokal pitche-konkurranse, heter det i pressemeldinga.

Steinfjell har også presentert ideen sin på intranett og i lokalpressen på Helgeland, og holder nå på med en markedsanalyse.

– Hun har et brennende engasjement i avdelingen og er stadig på leting etter å identifisere smarte og nyskapende muligheter, heter det i pressemeldinga.

Videre står det at Steinfjell bidrar dermed til å utvikle et nyskapende miljø på sykehuset samtidig som hun betjener pasienter. Å bygge kultur for kreativitet og nyskaping tar tid, det er derfor prisverdig at innovasjon kommer fra ansatte ved Helgelandssykehuset, som utøver praktisk arbeid.

– Gjennom hennes evne til å lete etter nye løsninger, samtidig som hun fokuserer på pasienten og faget, er Steinfjell med på å utvikle avdelingen. Selv om man er ung i et sykehusmiljø, viser hun at man kan utvikle nyttige ideer med mål om kommersialisering. Innovasjonslandskapet preges ofte av dype daler og fjell som må bestiges. Det er viktig at nyskapere med driv får anledning til å bære innovasjonslyktene for å vise vei i landskapet – hvor Marie Steinfjell var den beste av disse lyktebærerne på Helgelandssykehuset i 2020, heter det i pressemeldinga.

Kommentarer til denne saken