(Helgelendingen)

(Rana Blad): NRK omtalte saken først, og Mattilsynets pressevakt bekrefter til Nordlys at en av de syke hundene befinner seg i Nordland.

Pressevakten bekrefter til Nordlys at to av hundene er døde, og at én av de syke hundene er fra Nord-Norge - nærmere bestemt Nordland.

- Men vi vet ikke om disse hundene har fått denne hundesykdommen. Det prøver vi å finne ut av. I tillegg vet vi ikke om de er blitt syke i natt eller tidligere. De har symptomer som er like, og vi vil undersøke nærmere.

TIDLIGERE: - Det er en spesiell situasjon, men det er først på mandag vi kan begynne å få mer klarhet i de seks tilfellene, sier Mattilsynets pressevakt.

- Vi kan dessverre ikke si noe mer om hvor i Nord-Norge denne hunden befinner seg. Av hensyn til ikke å identifisere de som melder seg til oss, har vi som retningslinje bare å oppgi landsdel, fylke eller store byen, sier pressevakta til Nordlys.

De syke hundene skal være i Nordland, Bergen, Hedmark, Trondheim og Sørlandet, og det er mistanke om at de lider av den samme hundesykdommen som har preget Østlandet den siste tiden.

Det skal være minst 20 hunder som er døde av sykdommen.