Som en midlertidig løsning på ferjestrekninga Nesna-Levang skal de gamle ruteplanene brukes. Dette skjer etter at det denne uka ble klart at ferja ikke kunne legge til på flo sjø ved den nye brua på kaia.

Med denne midlertidige løsningen settes ferja MF Trondenes inn fast mellom Nesna og Nesnaøyene, og MF Bjarkøy på Levang – Nesna.

– MF Bjarkøy vil gå i ruta fram til hovedferja er tilbake fra verkstedopphold, forhåpentligvis i løpet av neste uke, sier fungerende seksjonsleder for mobilitet i Nordland fylkeskommune, Bjørn Olaf Revang i en pressemelding.

Denne løsningen ser han for seg vil bli slik inntil man finner en løsning på utfordringene med at MF Trondenes ikke kan legge til ved flo sjø på Levang.

– Det vil dessverre bli litt lavere kapasitet enn slik det skulle vært, men det vil være større kapasitet enn med ei ferje som ikke kan legge til på flo sjø, ifølge Revang. MF Bjarkøy som blir satt inn, har noe mindre kapasitet enn hovedferja, men tilfredsstiller kravene til reservefartøy i anbudet.

Først etter ombyggingen av brua på kaia ble det oppdaget at Trondenes ikke kunne legge til ved flo sjø. Ferjelemmen ble ikke lagt ned skikkelig, slik at bilene kunne kjøre av og på. Nå har ferjeoperatøren og fylkeskommunen jobbet godt sammen for å finne løsninger, og i dag kommer altså denne løsningen på plass, og de gamle ferjerutene blir nå midlertidig gjenopptatt.