Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det Ti på Topp i Alstahaug og Leirfjord: - Vi jobber for god folkehelse

Nordland Bedriftsidrettskrets lanserer Ti på Topp Alstahaug.

- De fleste av oss trenger litt ekstra motivasjon for å være aktive, spesielt under pandemien viser undersøkelser at vi sitter mer i ro enn tidligere. Det har vi gjort noe med og nå lanserer vi Ti på Topp Alstahaug for første gang, sier Mona Lisa Skipnes i ei pressemelding. Hun er daglig leder for Bedriftsidretten i Nordland.

Ti på Topp er en aktivitetskonkurranse der de sammen med tre frivillige turentusiaster - Anita Tangen Eliassen, Margrete Theimann og Renate Nordnes - har valgt ut 16 flotte turmål i Alstahaug og Leirfjord.

Turmålene er i kategorien enkel, middels og krevende og de åpnes 1. mai og varer til 30. september. Deltakerne kan gå når de vil og i sitt eget tempo. Alle som går ti ulike turer eller mer får en premie. For barn er det fem ulike turmål.

Det er tre ulike klasser: individuell, venne-/familielag eller bedriftslag, så her kan man konkurrere med seg selv eller med familien/venner eller utfordre kollegaer til å gå på tur. Deltakerne bruker en app der de får opp turbeskrivelser og kart og de bruker også appen til å registrere turene sine.

Rana, Bodø, Fauske, Narvik, Vestvågøy og Vågan kommuner har også tilsvarende konkurranser. I fjor deltok over 5.000 i Ti på Topp, og nå får også Alstahaug og Leirfjord dette tilbudet.

Her er årets turmål:

* Borgen i Leirfjord

* Breitinden

* Dønnamannen (bonustur)

* Fjellsåsen

* Husfjellet i Leirfjord

* Klampen i Leifjord

* Kløven i Leirfjord

* Kolbeinvika

* Kromman

* Kvasstinden

* Lihauet

* Næpsteinen

* Tomsenvatnet

* Tvilling 1

* Varden

* Vettfjellet

Kommentarer til denne saken