Dette betyr at kundene får økt kjøpeutbyttet fra 1 prosent til 2 prosent, og endringen i kjøpeutbytte betyr rundt 8,6 millioner kroner mer inn på konto for medlemmene på Helgeland.

– Jeg er sikker på at dette vil gi økt handel hos Extra Lyngåsen og de andre butikkene våre på Helgeland. Medlemmene får doblet kjøpeutbyttet sitt, da blir butikkene enda mer attraktive. Den første uka har vi også noen skikkelige velkomstkupp å by på. Vi vet også at fusjonen betyr bedre innkjøpsbetingelser og tilgang til mer spisskompetanse for oss i butikk. Når de ansatte i tillegg får bedre vilkår, kan ikke dette bli noe annet enn bra, sier Eriksen i en pressemelding.

Butikksjefer og ledere hos Coop Helgeland var nylig samlet for å få en innføring i nye rutiner når de to samvirkelagene blir ett fra 1. mars.

– Vi er godt forberedt. Selv om vi har mange felles systemer allerede i dag, har Coop Midt-Norge litt andre rutiner og enkelte IT-løsninger som er nye for oss. Jeg tror ikke kundene vil merke fusjonen så godt, bortsett fra at kjøpeutbyttet dobles, smiler Eriksen.

Administrerende direktør i Coop Norge, Torbjørn Skei forteller de skal bidra til at butikkene på Helgeland styrker seg ytterligere.

– Formålet med fusjonen er å skape økt konkurransekraft som kommer lagenes butikker, medlemmer og ansatte til gode, samt skape et robust samvirkelag som har et solid økonomisk grunnlag for videre satsing og vekst, sier Skei.

Siden 2016 har Coop Helgeland, Coop Kolvereid, Coop Frosta, Coop Røros, Coop Leksvik, Coop Tydal, Coop Indre Namdal, Coop Steinkjer, Coop Inn-Trøndelag og Coop Rørvik valgt å fusjonere med Coop Midt-Norge.

Med Coop Helgeland på laget vil Coop Midt-Norge eie 143 butikker i 27 kommuner fra Rana i nord til Røros i sør, og har en estimert omsetning i 2020 på rundt 7,6 milliard kroner. Samvirkelaget eies av rundt 240.000 medlemmer.