Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det formelt: – Det blir sykepleierutdanning i Sandnessjøen

Artikkelen er over 1 år gammel

Inviterer til pressekonferanse på fredag formiddag.

- Det er gledelig at vi endelig formelt kan si at VID vitenskapelige høgskole etablerer seg på Helgeland med ny desentralisert sykepleierutdanning i Sandnessjøen. Det er viktig for rekruttering til sykepleieryrket både i kommuner og i helseforetaket på Helgeland, sier adm.dir. Hulda Gunnlaugsdottir i Helgelandssykehuset i en pressemelding.

VID, alle kommunene på Helgeland og Helgelandssykehuset HF har siden februar 2020 jobbet systematisk for etablering av ny desentralisert sykepleierutdanning på Helgeland. Høyskolestyret for VID besluttet torsdag formelt å opprette et deltidstilbud innen sykepleie på Helgeland med oppstart høsten 2021.

Målet er å starte opp med 25 studenter på Helgeland fra høsten 2021, og deretter utrede videre potensial for utdanningen. En undersøkelse blant potensielle søkere på Helgeland viste stor interesse for satsingen. Ambisjonen er å etablere landets mest fleksible og framtidsrettede sykepleierutdanning, med potensial for å kunne etablere konseptet også i andre, tilsvarende distrikter. Fokuset i prosjektet har til nå vært todelt; den faglige utviklingen av en ny desentralisert utdanning og samtidig sikre finansiering til oppstart og drift.

Prosjektet har lyktes med å innhente om lag 10 millioner kroner i ekstern finansiering fra ulike kilder, i tøff konkurranse med andre innovasjons- og utdanningsprosjekter. En viktig suksessfaktor for tildelingene har vært at prosjektet er solid rigget og i godt samarbeid mellom primær- og spesialisthelsetjenesten på Helgeland, og med VID som utdanningsaktør. Helgelandssykehuset HF har ledet prosjektet og vil ha prosjektledelsen ut året. Prosjektet gjennomføres i tett samarbeid med kommunene på Helgeland, VID og øvrige samarbeidspartnere i prosjektet.

Her kan du følge pressekonferansen (krever innlogging på Teams).

Les også

Ny sykepleierutdanning i Sandnessjøen fra neste høst

Kommentarer til denne saken