Tobias Eriksen fra SK Maskin AS, forteller at arbeidet i første omgang vil bestå av utbytting av masse. Når massen er byttet ut vil det bli lagt et gummidekke over hele den framtidige lekeplassen. Da iSandnessjøen var innom torget mandag formiddag var store deler av massen byttet ut, og noen lekeapparater var påbegynt montering.

Eriksen forteller at arbeidet er forventet ferdig i løpet av sommeren.

Tidligere i vår skrev iSandnessjøen at det ville bli to nye lekeplasser i kommunen: på Torget og ved Havsbadet i Botn. Da fortalte Tom Andre Johansen, enhetsleder i kommunalteknisk avdeling i Alstahaug kommune, at et slikt tilbud har vært et savn.

– Leke- og aktivitetspark har for mange vært et savn i byen. På Torget starter vi med rivning av det eksisterende belegget like etter 17. mai. Når det gjelder Havsbadet, er vi allerede i gang, sa han.

Det er firmaet Søve AS som har hatt arbeidet med å utforme lekeplassen i sentrum. Firmaet er Norges største produsent av lekeapparater, trenings- og aktivitetsapparater, og har 45 års erfaring innen feltet.

Lekeplassen vil bestå av primært svanemerkede produkter – det vil si apparater uten giftstoffer – som altså er laget i Norge, nærmere bestemt Telemark.