AN: Forrige uke skrev AN om at to nye skip snart skal seile langs kysten. Tirsdag i forrige uke ble nemlig Havila Polaris og Havila Pollux overlevert til Havila Kystruten.

For å markere at Havila Kystruten har skipene på vei hjem til Norge og snart har alle sine fire skip i aktivitet langs norskekysten, tilbyr rederiet nå gratis havn-til-havn-reiser.

– Det er viktig å feire oppturer, spesielt med de utfordringene vi har støtt på i oppstarten. Vi feirer at vi endelig er i mål med alle fire skip i vårt eie og i rute, og at den historiske kystruten fyller 130 år, sier kommunikasjons- og markedsdirektør Lasse A. Vangstein i en pressemelding.

Gratisturene gjelder reiser på inntil seks timer på alle nye bestillinger ut august. Reisen må foretas uten lugar.

Reiseperioden er fra 17. til 31. august, opplyser rederiet.

– Vi vet at kystbefolkningen har ventet like lenge som oss på de siste skipene, og ønsker med det å gi de en mulighet til å oppleve norskekystens mest moderne og miljøvennlige skip på nært hold.

17. august starter Havila Polaris i rute langs norskekysten, og søsterskipet Havila Pollux settes i rute 23. august. Tilbudet rederiet nå har varslet gjelder for alle rederiets skip.

– Det er kun et fåtall strekninger langs kystruten som er over 6 timer, og dette betyr at man langs tilnærmet hele kysten kan oppleve våre flotte skip. Enkelte steder er det også mulighet å reise via flere havner – det er ikke nødvendigvis bare fra en havn til en annen som gjelder. Her er det bare fantasien som setter grenser. Vi gleder oss til å ønske kystbefolkningen velkommen om bord, avslutter Vangstein.