Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan endelig ledsager til gravide og fødende være med på konsultasjoner og fødsel

– Vi tillater igjen at ledsager til gravide/fødende kan være med på polikliniske konsultasjoner inklusive ultralyd, skriver Helgelandssykehuset på sin facebookside.

Sykehuset informerer om at alle fødende må ringe sine fødeavdelinger før de kommer. Som følge av koronasituasjonen er fødeavdelingen stengt for alle besøkende, med unntak av ledsager.

– Vi ønsker at du som frisk far/medmor/partner/ledsager skal få være med i aktiv del av fødsel under forutsetning av at du screenes og ikke faller inn under noen av restriksjonene. Hvis du har luftveissymptomer, er i karantene eller isolasjon, kan du ikke besøke avdelingen, skriver sykehuset.

Helgelandssykehuset har en rekke tiltak i forbindelse med koronapandemien, og informerer om at god håndhygiene er viktig for å begrense smitte.

– Helgelandssykehuset råder ansatte, pasienter og besøkende i sykehuset om ikke å håndhilse eller klemme når de treffer noen, i tillegg til grundig og ofte håndvask, skriver sykehuset på sin nettside.

Les også

Her er supersengen på plass på fødeavdelingen i Sandnessjøen: – Vi hadde ikke drømt om dette

Som ledsager kan du:

  • Delta på polikliniske konsultasjoner inklusive ultralydundersøkelser
  • Være med under fødsel, og overnatte en natt etter fødsel. Opphold utover dette styres ut fra plass og behov.
  • Være med under keisersnitt.
  • Besøke mor og barn etter fødselen i barseloppholdet, så lenge smittevernrutiner opprettholdes og mor har enerom.
  • Være med på vektkontroll av baby og liknende rett etter fødsel.

Videre informerer sykehuset om at dersom mor blir innlagt ved fødeobservasjon kan du ikke være med. Dette gjelder også ved igangsetting av fødsel.

– Dersom det blir snakk om igangsettelse, så kan dette ta 2–3 dager. Du får være med når fødselen etterhvert starter opp. Hvis mor har luftveisinfeksjon må hun være i isolasjon, informerer Helgelandssykehuset.

Besøk av andre tillates ikke, dette gjelder også barn/søsken.

– Barselopphold skal holdes så kort som mulig (to døgn etter normal fødsel). Du blir ikke sendt hjem dersom det ikke er forsvarlig for deg og ditt barn, skriver sykehuset.

Les også

Hanne, Sigri og Ida behandler angstlidelser i Sandnessjøen med revolusjonerende metode

Les også

Startet spleis for ny seng og nye stoler på fødeavdelinga: – Beklager damer. Dere er fantastiske, men den senga går det ikke å ligge i

Kommentarer til denne saken