– Fra og med 1. september 2023 endres frist for innsjekk på kortbane til 30 minutter før avreise, melder Widerøe.

Årsaken til at man nå endrer siste frist for innsjekk er sammensatt, sier kommunikasjonsrådgiver Lina Lindegaard Carlsen til Lofotposten.

– Det er ganske mange oppgaver som skal ivaretas fra et fly lander og til det reiser igjen – alt fra bagasje, innsjekk, assistanse, barn som reiser alene og så videre. På flyplassene på kortbanenettet er det ofte de samme personene som skal utføre alle disse oppgavene, i motsetning til på større flyplasser hvor man har flere avdelinger som tar seg av oppgavene, forteller hun til avisa.

– De siste årene har vårt personell fått flere oppgaver, samt at enkelte oppgaver krever mer tid nå enn før. Vi opplever eksempelvis stadig oftere at folk tar med seg mer bagasje enn det står i billetten og dermed må kjøpe ekstra bagasje. Det betyr at innsjekk tar lengre tid.

Kortbanenettet inkluderer flyplassene Andenes, Berlevåg, Brønnøysund, Båtsfjord, Førde, Florø, Hammerfest, Hasvik, Honningsvåg, Lakselv, Leknes, Mehamn, Mo i Rana, Mosjøen, Namsos, Røros, Rørvik, Røst, Sandane, Sandnessjøen, Sogndal, Svolvær, Stokmarknes, Sørkjosen, Vadsø, Vardø, og Ørsta/Volda.