Nedleggingen av Aker Solutions: – Mulighetene for Havvind i nord svekkes dersom et av de fremste fagmiljøene pulveriseres

I SOLSTEIKEN: Nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran (til høyre) møtte tillitsvalgte Linda Sandholm Nybakk og Marko Helminen på Strendene i Sandnessjøen for to uker sinen. Med seg hadde politisk nestleder Anette Davidsen. Nå tar han saken videre til fylkestinget.

I SOLSTEIKEN: Nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran (til høyre) møtte tillitsvalgte Linda Sandholm Nybakk og Marko Helminen på Strendene i Sandnessjøen for to uker sinen. Med seg hadde politisk nestleder Anette Davidsen. Nå tar han saken videre til fylkestinget. Foto:

Av

Berging av arbeidsplassene hos Aker Solutions står på agendaen hos Fylkestinget. – Vi kan vi ikke etterlate industrien med brukket rygg.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.På det første fysiske fylkestinget siden koronakrisen traff Norge fremmer Arbeiderpartiet i Nordland to uttalelser som handler om å sikre jobber og kutte utslipp.

Den første uttalelsen uttrykker en klar forventning om at Aker Solutions gjør om beslutningen om å legge ned i Sandnessjøen etter pakken til olje- og leverandørindustrien.

Svekker haavind

I den andre uttalelsen ber man regjeringen få fortgang i prosessen med å åpne områder på Helgeland for flytende havvind. Nestleder i Arbeiderpartiet Bjørnar Skjæran mener dette henger nøye sammen:

– Det er mange grunner til at det er viktig å bevare arbeidsplassene i Sandnessjøen. For det første er det viktig for dem som har mista jobben og familien deres. Og det er avgjørende at vi bevare kompetansen som skal kunne levere til viktige prosjekter i det grønne skiftet. Mulighetene for Havvind i nord svekkes dersom et av de fremste fagmiljøene pulveriseres.

Må revudere

Gruppeleder Mona Nilsen forventer at Aker Solutions revurderer sin beslutning om å legge ned aktivitet i Sandnessjøen, og at de aktuelle oljeselskapene bidrar til å muliggjøre dette med å tilby oppdrag.

– Etter at fellesskapet nå har stilt opp for industriarbeidsplassene må også bedriftene stille opp for arbeidsfolket sitt. Det er ikke akseptabelt at man står og ser på at ordrebøkene igjen fylles uten å sikre ringvirkninger i Nordland.

De to mener dette viser hvor viktig det er å ha en helhetlig industripolitikk:

– Det er mange partier som vil sette en sluttdato for petroleumsnæringen. Da stanser investeringene og den krisen vi har sett nå vil bli permanent, sier Mona Nilsen.

– Vi skal bygge morgendagens grønne industri på skuldrene av dagens industri og fagmiljøer. Da kan vi ikke etterlate industrien med brukket rygg og la olje- og industriarbeiderne seile sin egen sjø som flere har tatt til orde for, avslutter Skjæran.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken