Gå til sidens hovedinnhold

Nødetatene rykker ut til brann på Herøy

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er bekreftet brann i en enebolig i Herøy kommune.

Nødetatene er på vei til stedet. Det melder politiet i Nordland på Twitter.

Kl. 1940: Brannvesenet har startet slukkeinnsatsen. Huset skal være overtent.

kl. 2036: Politiet har kommet med båt fra Sandnessjøen.

- Brannen har blusset opp igjen og har spredt seg til loftet. Politet er nå på stedet og har startet etterforskningen, melder politiet i Nordland på Twitter.

kl. 21:09:

Det jobbes fortsatt på stedet. En person er savnet i brannen, en annen person er tatt med ambulansebåt til Helgelandssykehuset etter å ha pustet inn endel røyk.

- Vi vet at det var to personer på stedet da det begynte å brenne. Den ene er savnet, og er beboer på stedet. Det vil bli foretatt søk i bygge. Den andre har pustet inn en del røyk, og er fraktet til Helgelandssykehuset Sandnessjøen. Det er for tidlig å si noe om alvorlighetsgrad på den personen, sier operasjonsleder Mats Bernhoft.

- Det har vært en kraftig brann med store materielle skader. Brannvesenet melder at brannen er slukket, men det er en del etterslukking på stedet, sier Bernhoft.

Han forteller også om politiets arbeid på stedet.

- Vi skal gjøre taktisk etterforskning, og teknisk etter hvert som det blir kaldt for å finne årsaken til brannen. Da skal vi avhøre brannmannskap som var først på stedet, så eventuelle naboer og vitner. Det er en del som skal gjøres på Herøy nå, avslutter operasjonslederen.

Saken oppdateres

Kommentarer til denne saken