Ny dato for Petter Dass-dagene - I 2021

Foto:

Av

Petter Dass-dagene skulle etter planen arrangeres i sommer fra 11.-14.juni. Nå er det bestemt at den flyttes ett år senere til 10.-13.juni 2021.

DEL

Det skriver Petter Dass-museet i en pressemelding.

«Når de tradisjonsrike Petter Dass-dagene arrangeres på Alstahaug og i Sandnessjøen 10.–13. juni neste år, er det for 19. gang siden starten i 1983. Med utgangspunkt i livet og diktningen til Petter Dass har festivalen som mål å være en variert kulturfestival med spesiell profilering av litteratur, musikk og billedkunst og sammenhengen mellom slike ytringer.

Festivalens hovedtema er basert på Moselovens 4. bud; «Du skal hedre din far og din mor». Tematikken knyttes til Petter Dass’ egen diktning, gjennom hans tolkning av «De ti Buds Bud-Ord» i Katekismesangene.

Programmet for årets avlyst festival forskyves parallell med fastsatte datoer så langt det lar seg gjøre. Det vil si at det blir Byfrokost i Petter Dass´ ånd for alle med hovedsponsor Helgeland Sparebank åpningsdagen 10. juni 2021. Utstillingsåpning med festivalkunstner Magne Furuholmen blir som planlagt samme dag.

Åpningskonserten går også som planlagt med Helgeland kammerkor. De framfører et repertoar med Petter Dass på programmet. Sentralt i programmet blir Litteraturseminaret, som går som planlagt med bekreftet aktører så langt for 2021; Nils Magne Knutsen og Kåre Hansen. N

ytt av kommende festival er Katekismeseminaret med Hallgeir Elstad og Jørn Øyrehagen Sunde. Begge deltar i 2021. Det etiske seminar med festivalens tema «Du skal hedre din far og din mor- skal vi virkelig det» går som planlagt med Petter Dass-prisvinner 2019 Arne Viste og Hanne Benedikte Wiig.

Årets spesielt inviterte kunstnere er forfatter Hegla Flatland og Magne Furuholmen. Det er enda ikke avklart om Flatland blir festivalforfatter for de kommende Petter Dass-dagene 2021. Det er ikke avklart enda om Moddi kommer til Alstahaug i 2021. Det er heller ikke avklart om Bjørn Tore Pedersen deltar på Litteraturseminaret.

Av andre inviterte forfattere, som følger videre med programmet for 2021 er Marit Eikemo, og Jan Erik Vold med Kåre Virud.»

Petter Dass-dagenes komitémedlemmer

Komiteen består av Svein Harald Carlsen (Seniorrådgiver Alstahaug kommune), Odd Arnold Skogsholm (Kultursjef og daglig leder Kulturbadet), Margith Langseth, (Sandnessjøen videregående skole), Janicke Kernland (direktør Helgeland museum), Einar Bach Skomsvoll (Sogneprest i Alstahaug og Tjøtta), Olav Rune Ertzeid (prost i Nord – Helgeland prosti), Johanne Markvoll (formidlingsleder Petter Dass-museet), Gry Johnsen (museumsvert Petter Dass-museet) og Irena Jovic, daglig leder Petter Dass-museet og prosjektleder Petter Dass-dagene

Artikkeltags