Røykgranat gikk av på Drevjamoen – tosifret antall personer involvert

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

(Helgelendingen) Politiet i Nordland har fått melding om at en røykgranat har gått av på Drevjamoen. Politiet er på vei til stedet, og har foreløpig ikke oversikt over hva som har skjedd.

– Sju personer har vært til stede der granaten gikk av. Disse er sendt til en helsesjekk, men skadeomfanget er ukjent, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen.

Politiet melder om at de sju personene er i ett av Forsvarets egne kjøretøy på vei til helsesjekk. Det er ukjent skadeomfang, men de rammede skal være bevisste/våkne.

Oppdatert klokken 09.45:

Hendelsen har skjedd utenfor selve leirområdet, og oberstløytnant for HV-14, Bengt Henriksen kan fortelle at alle som har vært i nærheten av granaten da den gikk av, eller har inhalert røyk er ivaretatt av helsepersonell.

– Vi vet ikke skadeomfang eller hvordan dette har skjedd. Fokuset mitt som distriktssjef for HV-14 er å ta vare på soldatene, sier han.

– Hva gjør dere videre?

– Politiet er på stedet og gjør sine undersøkelser. Jeg har også utnevnt en egen offiser som gjør egne undersøkelser av hendelsesforløpet, sier Henriksen.

Oppdatert klokken 10.10:

Innsatsleder på stedet Tommy Sørensen bekrefter at det har vært et øvingsuhell der en røykgranat har gått av.

– Det var flere til stede da uhellet skjedde, og antallet er litt uklart. Det er et tosifret antall personer som er sendt til sykehus, fortrinnsvis i frykt for at de kan være utsatt for giftig røyk. Utenom det har vi ikke fått tilbakemeldinger på skadeomfanget, sier han.

– Hva gjør politiet videre?

– Vi har varslet arbeidstilsynet, og samarbeider ellers tett med forsvaret og HV-14 på stedet. Der tar vi avhør av de involverte, og det er også gjort tekniske undersøkelser på stedet.

Oppdatert klokken 10.36:

Politiet melder på Twitter at det er ytterlige åtte soldater er på sykehuset. Det betyr at det er totalt 15 soldater som er skadet eller undersøkes for skader etter uhellet på Drevjamoen.

Oppdatert klokken 10.40:

Heimevernet har sendt ut følgende pressemelding:

Til sammen 15 soldater fra Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14 er sendt til legesjekk etter at en røykgranat gikk av ved et uhell tidligere i dag. Uhellet skjedde i øvingsområdet tilknyttet Drevjamoen militærleir i Mosjøen.

Skadeomfanget til soldatene tilhørende Salten HV-område er foreløpig ukjent, men politiet etterforsker nå saken. Distriktssjef i HV-14, oberstløytnant Bengt Henriksen sier det viktigste for Heimevernet nå er å la politiet få gjøre sine undersøkelser samt å ta vare på alle soldatene som var med på denne øvelsen og sørge for at alle får den hjelpen de trenger.

Han ønsker i tillegg å sette ned en ulykkeskommisjon for å se nærmere på hva har skjedd og hva som kan gjøres for å forhindre dette i framtiden.

Pårørende til alle de involverte i uhellet er informert.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken