Trafikkulykke på E6 utenfor Mosjøen – bil og lastebil involvert. Førerkort beslaglagt

Ulykke E6, Luktvassvegen, Vefsn.

Ulykke E6, Luktvassvegen, Vefsn. Foto:

DEL

(Helgelendingen) Oppdater klokken 13.35: Politiet melder at det er opprettet sak og at førerkortet til lastebilsjåføren er beslaglagt på stedet. - Videre etterforskning blir utført, opplyser politiet.

Oppdatert klokken 12.15: Politiet på ulykkesstedet opplyser til Helgelendingen at det er mistanke om at lastebilen kom over i motsatt kjørebane. Bilen som kolliderte med lastebilen kom kjørende i retning Korgfjellet, mens lastebilen var på vei i retning av Mosjøen. Politiet opplyser at personen i personbilen er fraktet til sykehuset i Mo i Rana. Trafikken på stedet var sperret i begge kjørefelt rundt klokken 11.30, med dertil hørende lange køer. Årsaken var ikke at kjøretøyene som var involvert i ulykken sperret veibanene, men at veibanen på stedet var svært glatt.

– Vi venter på en strøbil. Vi tør ikke å la tunge kjøretøy passere her i langsom fart, da det kan være fare for at kjøretøyene glir, opplyser innsatsleder Tommy Sørensen til Helgelendingen.

Han legger til at lastebilen er utrustet med dekk i henhold til forskriftene.


Ulykke E6, Luktvassvegen, Vefsn.

Ulykke E6, Luktvassvegen, Vefsn. Foto:


Generelt var føret på E6 midt på dagen tirsdag dominert av slaps og is og stedvis ekstremt glatt.

Politiet i Nordland melder at det har vært en trafikkulykke ved Luktvassvegen på E6 utenfor Mosjøen. En bil og en lastebil skal være involvert i ulykken, og nødetatene er på vei til stedet.

Ulykke E6, Luktvassvegen, Vefsn.

Ulykke E6, Luktvassvegen, Vefsn. Foto:Ulykke E6, Luktvassvegen, Vefsn.

Ulykke E6, Luktvassvegen, Vefsn. Foto:

Oppdatert klokka 10.41: Ambulansen har ankommet stedet. Det skal være store materielle skader på kjøretøyene, men føreren av personbil skal ikke være alvorlig skadet. Vedkommende har blitt tatt hånd om av lege på stedet, og blir fraktet til sykehus for en undersøkelse på grunn av trafikkulykkens art. Føreren av lastebilen har ikke noen synlige skader.

Nordgående kjørefelt er stengt på stedet.


Artikkeltags