En person er fortsatt savnet etter at båt kantret i Lurøy: I tillegg til søk i sjøen, skal politiet lede strandsøk når det lysner

Av

En av de to personene om bord på båten som kantret utenfor Helgelandskysten i Nordland fredag, er funnet. Redningsaksjonen etter den andre fortsetter lørdag.

DEL

(Helgelendingen) Båten kantret like før klokken 16 mellom Træna og Lovund fredag ettermiddag, skriver NRK.

Redningsaksjonen etter den savnede ble trappet ned ved midnatt til fredag. Aksjonen fortsetter igjen lørdag.

– Aksjonen vil gjenopptas på morgenen når det lysner. Vi fortsetter aksjonen som en redningsaksjon, og så lenge vi gjør det, er det alltid et lite håp om å finne personen i live, sier redningsleder Rune Danielsen i Hovedredningssentralen til NTB.

En personen om bord i båten, en mann, ble etter hvert hentet opp av vannet og fløyet til Nordlandssykehuset i Bodø med redningshelikopter.

– Vi kjenner ikke til hans fysiske tilstand, men vi har snakket med ham. Han er våken og ved bevissthet, sier operasjonsleder Mari Lillestø i Nordland politidistrikt til NTB.

I tillegg til søk i sjøen lørdag, skal politiet lede et strandsøk på land. Lillestø sier søket starter med en gang det blir dagslys fordi de må utnytte tiden mens det er lyst ute.

Fredag kveld var det dårlig vær i området, med vind opp mot 20 meter i sekundet.

Leteaksjonen fredag kveld var omfattende og involverte en redningsskøyte, et Sea King-redningshelikopter, private båter, samt en bilferge, som har innstilt alle avganger fredag kveld for å kunne bistå i leteaksjonen. På det meste var 20 båter involvert i søket fredag kveld.

Det var andre båter i området som varslet HRS da ulykken skjedde. Den kantrede båten er hentet opp av vannet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken