Kunstnere fra Tyskland og Filippinene stiller ut på Tjøtta

Elisabeth Petch har langt fartstid innen kunstbransjen og driver nå GALLERI Ö på Tjøtta.

Elisabeth Petch har langt fartstid innen kunstbransjen og driver nå GALLERI Ö på Tjøtta. Foto:

Av

Elisabeth Petchs Galleri Ö på Tjøtta får celebert besøk fra utlandet på galleriets neste utstilling. Det skriver galleriet i en pressemelding.

DEL

MeningerGALLERI Ö på Tjøtta innleder høsten med en utstilling av to internasjonale kunstnere. Bak den står kunstnerduoen Isha Naguiat (Filippinene) og Mila Bubliy (Tyskland), som viser arbeider fra sitt felles prosjekt SCHNITTMENGE | INTERSECTION. Utstillingen åpner lørdag 12. oktober kl. 14.00.

Isha Naguiat er billedkunstner fra Manila, Filippinene. Naguiat er utdannet ved University of the Philippines College of Fine Arts, med hovedfag i maleri. Hun bruker ofte tekstiler, broderi og foto- trykk for å skape arbeider som omhandler tid, sted, erindring og identitet.

Mila Bubliy er billedkunstner fra Kassel, Tyskland. Gjennom fotografi og maleri fokuserer Bubliy på abstraksjon og omfortolkning av menneskelige opplevelser og natur, i det hun kombinerer tradisjonelle formater og kunsthåndverk med innovative teknikker.

Aldring og identitet SCHNITTMENGE | INTERSECTION er et langsiktig samarbeidsprosjekt for kunstnerduoen som nå åpner sin første utstilling i Norge. Deres studie om aldring og identitet er i konstant utvikling, og analyserer stadig forskjellige aspekter knyttet til temaet aldring og hva som utgjør menneskets eksistens; tekstil og mote, litteratur og kommunikasjon, historiske hendelser og aktuell politikk. Prosjektet har så langt resultert i et mangfold av kunstneriske arbeider som spenner fra todimens- jonale malerier og fotokollasjer, til tredimensjonale installasjoner og teknologistøttet performance. Tidligere utstilt ved det anerkjente Weltkulturen Museum i Frankfurt (Tyskland), har arbeidene allerede høstet internasjonal oppmerksomhet.

I sin utstilling på GALLERI Ö viser Naguiat og Bubliy en installasjon av tekstile arbeider, hvor publikum – gjennom lagvis oppbygde portretter – får et innblikk i identiteten til tre kvinner med ulik kulturell bakgrunn. Utstillingen SCHNITTMENGE | INTERSECTION står til 9. november 2019.

Artikkeltags