Drivkraftkonferansen arrangeres i Sandnessjøen: - Målet er å skape samarbeid i næringslivet på Helgeland

Helgeland Sparebank arrangerer konferanse for bedre samarbeid på Helgeland. F.v. administrerende direktør i Helgeland Sparebank Hanne J. Nordgaard og markeds- og kommunikasjonssjef Majken Hauknes.

Helgeland Sparebank arrangerer konferanse for bedre samarbeid på Helgeland. F.v. administrerende direktør i Helgeland Sparebank Hanne J. Nordgaard og markeds- og kommunikasjonssjef Majken Hauknes. Foto:

Det er tredje gang at Helgeland Sparebank arrangerer Drivkraftkonferansen. I år vil konferansen avholdes i Kulturbadet, Sandnessjøen.

DEL

– Drivkraftkonferansen er en møtearena med faglig og sosialt påfyll for næringslivet der målet er å skape ny næringsaktivitet på Helgeland, forteller Majken Hauknes som er markeds- og kommunikasjonssjef i Helgeland Sparebank.

Konferansen avholdes i Kulturbadet i slutten av august. I tillegg til et program med både lokale og nasjonale forelesere, skal Helgeland Sparebank vise næringslivet hva Sandnessjøen by og næringsliv har å by på. Første gang konferansen ble arrangert var det også Sandnessjøen som var arrangementsby – da ble næringslivet invitert med på båttur ut i øyene.

– Dette er en del av lokalbankens samfunnsansvar der vi vil være en drivkraft både for samarbeid og vekst og målsettingen er å skape Helgelands viktigste næringskonferanse.

Årets spørsmål

– Hvert år stiller vi spørsmålet: «Hvordan skape drivkraft for vekst på Helgeland?» I år ser vi nærmere på hvordan vi kan utnytte digitaliseringen til vår fordel og forbedre rekrutteringen til regionen.

Hun forteller at det ofte er snakk om at digitalisering kommer til å føre til færre jobber, noe hun selv ikke tror.

– Historisk har utvikling som en først trodde skulle gi færre arbeidsplasser, resultert i det motsatte. Jeg tror at det samme gjelder digitalisering. Det kommer ikke nødvendigvis til å føre til færre arbeidsplasser, men kanskje nye arbeidsplasser?

Nye Namsos

Av årets headlinere kommer Inge Ryan som er prosjektleder for Nye Namsos. Nye Namsos er en sammenslåing av de tre trøndelagskommunene Fosnes, Namdalseid og Namsos. Hauknes forteller at hovedmålet for disse kommunene er å etablere en ny kommune med større vekst og utviklingskraft enn kommunene har hver for seg.

– Er dette kanskje noe vi kan lære av her på Helgeland? Ikke nødvendigvis bare av det å slå sammen kommuner, men å lære av hvordan de jobber for å få økt bosetting til kommunene. Det skal legges spesielt til rette for økt bosetting av unge i kommunen – når fire blir en.

Ifølge Hauknes er målet til hele konferansen å skape samarbeid i næringslivet på Helgeland, slik at man finner nye og moderne løsninger.

Artikkeltags