– Det beste rådet for å unngå å få med insekter hjem, er å unngå at klær, sekker eller gymbager blir liggende på gulvet

Skjeggkre eller sølvkre har blitt observert ved Sandnessjøen ungdomsskole, og rektor Reidar Marø, ber foreldre og elever ta forholdsregler.

Skjeggkre eller sølvkre har blitt observert ved Sandnessjøen ungdomsskole, og rektor Reidar Marø, ber foreldre og elever ta forholdsregler. Foto:

Rektor ved Sandnessjøen ungdomsskole, Reidar Marø, har sendt ut varsel til alle foreldre som har elever på skolen i Sandnessjøen. Årsaken er at det er konstatert skjeggkre eller sølvkre i bygningen.

DEL

«I forrige uke ble det observert insekter, sølvkre eller skjeggkre på skolen. Dette ble meldt videre til byggeier, som har avtale med Anticimex for skadedyrbekjempelse. Det er satt ut feller, og videre tiltak vil være i samråd med Anticimex».

Marø understreker at sølvkre og skjeggkre er ifølge Folkehelseinstituttet ufarlige insekter, og de foreldrene som ønsker mer informasjon kan kontakte dem.

«Det beste rådet for å unngå å få med insekter hjem, er å unngå at klær, sekker eller gymbager blir liggende på gulvet», skriver Marø til foreldrene i en SMS.

Artikkeltags