Gå til sidens hovedinnhold

Nytt galleri på Tjøtta med åpning lørdag

Artikkelen er over 1 år gammel

Førstkommende lørdag åpner GALLERI Ö – et helt nytt visningssted for samtidskunst på Tjøtta

GALLERI Ö er stolt av å presentere Ingri Haraldsen fra Sandnessjøen som første utstiller i forbindelse med åpningen av vårt nye galleri.

Utstillingen åpner lørdag 29. juni, kl. 14.00. Haraldsen vil blant annet vise tegninger som spenner seg fra ti centimeter til to meter. Her møter publikum kamuflasjedrakter og sirlig utførte tegninger akkompagnert av et stemningsskapende lydarbeid, samt videoverk.

Utstillingen, som har fått navnet Aware, og spiller med ulike blikk på vår bevissthet.

Det å være klar over hva som påvirker oss og hva som foregår rundt oss, men også det å være fanget i sin egen verden, i form av å være for selvsentrert. Når individet – og ikke fellesskapet – er i sentrum.

GALLERI Ö er et kunstnerdrevet visningssted for kunsthåndverk og billedkunst.

Ö holder til i historiske lokaler på Tjøtta, i en rustikk og egenartet kjeller i Parkveien 7 - bedre kjent som Tjøtta Gjestegård. Galleriet baserer seg på skiftende utstillinger og salg av lokalt/nasjonalt kunsthåndverk.

GALLERI Ö drives av Elisabeth Petch, kunstner/kurator. Petch er opprinnelig fra Smøla, og har etter kunststudier og flere år i bransjen i Bergen slått seg ned i Nordland.

Når Ingri Haraldsen nå viser arbeider i forbindelse med åpningen av GALLERI Ö på Tjøtta, blir det hennes første utstilling i hjemkommunen på fem år.

Sist gang som festivalkunstner under Petter Dass-dagene 2014. Lydsporet i utstillingen er komponert av Thomas Strønen (Norsk jazzmusiker (slagverk) og komponist, kjent fra mer enn 65 plateinnspillinger, samt internasjonale samarbeid). Utstillingen står til 2. august.

Kommentarer til denne saken