Etter å ha gått videre fra «blind auditions» var Odin Brennhaug fra Herøy klar for sin andre runde i The Voice på Tv2. Fredag kveld var det klart for dueller.

Odins mentor Jarle Bernhoft hadde satt han sammen med Claudi Faura, opprinnelig fra Spania, men bosatt i Oslo.

– Odin og Claudi er veldig forskjellige typer, som jeg tror kan forløse kvaliteter i hverandre, sa han under kveldens sending.

Odin og Claudi framførte sangen Stuck in the middle with you av Stealers Wheel.

– Den er litt inn i det med min gode gamle musikksmak, så det passet veldig for meg, sa Odin da han fikk vite hvilken sang de skulle framføre.

Stolt

Under kveldens duell har kun én av dem får være med videre på mentorens lag, men løpet er nødvendigvis ikke kjørt for den som ikke blir valgt med videre av egen mentor, vedkommende kan nemlig «stjeles» av en annen mentor.

– Målet er at vi begge kommer videre. Det hadde betydd veldig mye, sa Odin i sendinga.

Etter å ha framført låten fikk guttene stående applaus fra publikum, og deres mentor Jarle Bernhoft skrøt godt.

– Jeg syntes det var fantastisk. Dere har jobba så bra med dette. Jeg er veldig stolt, sa han.

Medmentor Espen Lind sier seg enig.

– Dere begge synger godt. Dere har en litt forskjellig måte å angripe sangen vokalt, men dere begge har en kul og avslappet energi som virkelig passer sangen og passer dere sammen, sa han.

Ble ikke valgt

Deretter var det tid for mentor Jarle Bernhoft å ta valget om hvem han ville ha med seg videre i konkurransen.

– Jeg tar med meg Claudi, sa han.

Etter å ha fått en god klem av Claudi fikk Odin vite av programleder Siri N. Avlesen-Østli at det finnes en sjanse til. Nå hadde de andre mentorene sjansen til å stjele Odin.

– Det har vært en kjempeartig opplevelse. Det er ingen ord som kan beskrive. Jeg har fått mange nye opplevelser og mange erfaringer. Jeg kan ta med meg mye fra dette. Det kan jeg trygt si, sa Odin, mens han ventet på om noen av de andre mentorene skulle gi han en ny sjanse.

– Jeg vil si til deg at du har vokst veldig gjennom prosessen, sa mentor Jarle Bernhoft og oppfordret sine medmentorere til å trykke på knappen.

– Du fette kødde

Det skjedde ikke og Odin ble ønsket lykke til videre av programleder Avlesen-Østli. Men i det Odin er på tur ned fra scenen, slår mentor Espen Lind på knappen og Odin kunne puste lettet ut.

– Som den nordlendingen jeg er, du fette kødde, utbrøt Odin.

– Sjarmerende fyr med gitar og nordnorsk dialekt. Hva er det ikke å like? Det var en stålopptreden av deg, Odin. Jeg synes bare det er rett og rimelig at du skal videre, sa Espen Lind.

Dermed er Odin Brennhaug fra Herøy med videre i The Voice.

– Jeg er fortsatt på bakken, men det er nesten like før jeg er lettere enn luft her nå, sa Odin etter avgjørelsen.