Gå til sidens hovedinnhold

Ordfører og varaordfører er tilfreds: - Vorland anbefaler en samlende løsning for Helgeland

Artikkelen er over 1 år gammel
(Rana Blad)

Rana-ordfører Geir Waage og varaordfører Anita Sollie er tilfreds med at Helse Nords administrasjon anbefaler en samlende løsning – som setter pasienten i fokus, står det i en pressemelding fra Rana kommune.

- Innstillingen fra administrasjonen i Helse Nord er god av tre grunner: Den er tuftet på fag. Den er økonomisk bærekraftig. Den gir best sykehustilbud for hele Helgelands-regionen, sier Waage og Sollie.

– Administrasjonen ved Helgelandssykehuset anbefalte en todelt løsning med hovedsykehuset i Mo i Rana. I praksis foreslår Lars Vorland det samme for kirurgien ettersom Rana skal ha akuttfunksjon både i generell kirurgi og ortopedi, poengterer ordføreren og varaordføreren.

Med dagens innstilling fra administrasjonen i Helse Nord er det gjort en serie vedtak der Rana er en del av en framtidig sykehusmodell på Helgeland.

· Ressursgruppen innstilte på ett felles sykehus og at det bør ligge i Rana.

· Administrasjonen ved Helgelandssykehuset anbefalte en todelt løsning med hovedsykehuset i Mo i Rana.

· Fylkesrådet i Nordland innstilte på en delt løsning mellom Rana og Sandnessjøen.

· Det samme gjorde fylkestinget i Nordland.

Det er kun et flertall i styret i Helgelandsykehuset som har gått inn for å legge ned sykehuset i Rana.

Rana kommune har argumentert for to sykehus, selv om ressursgruppen konkluderte med at det burde være ett og at det bør ligge i Rana. Rana har blant annet argumentert ut fra at:

· Mo i Rana er Nord-Norges tredje største by. Det er et knutepunkt for store deler av Helgeland med nasjonale funksjoner i forhold til industri, transport og utdanning. Kommunen har i dag det største sykehuset med viktige akuttfunksjoner.

· Sykehuset i Mo i Rana kan bruke store deler av dagens bygningsmasse. Det representerer derfor den mest bærekraftige og økonomiske modellen for Helgelandssykehuset HF og Helse Nord.

Waage og Sollie forventer at styret i Helse Nord nå lytter til de faglige anbefalingene både fra administrasjonen i Helgelandssykehuset og Helse Nord når styret i Helse Nord skal behandle saken 18. desember, står det i pressemeldingen fra Rana kommune.

Kommentarer til denne saken