Politiet gir demonstrantene pålegg om å fjerne seg: – Vi håper på å få en snarlig løsning

Foto:

​Politiet har fortsatt dialog og har i dag hatt samtaler med både representanter fra demonstrantene og utbygger i Tverådalen. 

DEL

(Helgelendingen) - Politiet har i denne forbindelse informert om at politiets neste tiltak, dersom demonstrasjonen fortsatt har opphold i området, vil være å gi pålegg til hver enkelt demonstrant om å fjerne seg fra stedet, sier Lisbeth Aarvik, politistasjonssjef ved Mosjøen politistasjon.

Tidspunktet for når dette pålegget vil bli gitt er foreløpig ikke fastsatt, men demonstrantene er forhåndsvarslet om at pålegget kommer. I mellomtiden har de mulighet til å forlate området på egen hånd, og slik også unngå eventuelle straffereaksjoner.

– Politiet opplever å ha en god dialog og et godt samarbeid med partene, og håper på å få en snarlig løsning på situasjonen, sier Aarvik.

Oppdatert klokka 12.14: Politimesteren i Nordland ber aksjonistene som blokkerer anleggsveien til Øyfjellet i Mosjøen om å fjerne seg. – Alle personer og utstyr må være fjernet innen 30 minutter etter at politiet ankommer stedet og gir ut påleggene, varsler politiet.

Oppdatert klokka 12.26: Helgelendingen er på stedet, og minst èn av demonstrantene har bekreftet at de ikke kommer til å flytte seg frivillig.

Oppdatert klokka 16.05: Politiet er nå på stedet og har gitt demonstrantene pålegg om å fjerne seg innen 30 minutter.

Artikkeltags