(Helgelendingen)

– Men vi anbefaler å velge andre turmål de nærmeste dagene, sier politistasjonssjef Lisbeth Aarvik ved politiet i Mosjøen i en pressemelding.

Natt til lørdag 13.6.20 gikk det et snøskred i fjellsida nordvest for Helgelandstrappa. Dette skredet nådde trappa over et område på om lag 50 meter, stedvis med en tykkelse på en meter snø. I den forbindelse la politiet ned ferdselsforbud i området.

- Politiet har i dag tirsdag vært i møte med Vefsn kommune samt representanter fra NVE. NVE vurderer i utgangspunktet ikke områder som kun benyttes til fritidsformål, men er behjelpelig med faglige råd. Konklusjonen etter dette møtet er at ferdselsforbudet oppheves torsdag morgen kl. 0800, opplyser politiet i pressemeldingen.

– Det er grunn til å merke seg at det fortsatt er snø igjen i fjellet. Det henger også skavler i fjellet over skaret, noe som gjør at det ikke kan utelukkes flere skred i dette området. Politiets anbefaling er derfor at alle må ferdes med stor aktsomhet og aller helst velge andre turmål de nærmeste dagene.